開心果 │ 絕對回訪的網店朱古力💚😆✽ 開心果蛋卷 $145✽ 開心果原粒果仁款朱古力 $178✽ 開心果"月"之朱古力 $178👉🏻雖然價格少貴、但用料都不錯🤣今次試了幾款PISTACIA BROS 開心果產品😈😈蛋卷的包裝是兩條一包,一共12條,酥脆的牛油蛋卷包裹着香濃的開心果醬,外層還裹滿了細膩的開心果碎粉,口感豐富❇️開心果原粒果仁款朱古力,一盒有九粒🫡外層是巧克力,內餡是幼滑的開心果醬,加入烘焙過的伊朗開心果粒,增加不少層次😆之前錯過了中秋節月餅,今次把握機會試月之朱古力、外層是法國朱古力👅👅內餡融合伊朗、美國、意大利三種開心果醬,中間還有一層濃郁的開心果流心醬,口感細膩,層次分明🙂‍↕️食物味道: 8.5/10性價比: 7/10打卡指數: 6.5/10價格:約$150-180一盒
開心果 │ 絕對回訪的網店朱古力💚😆

✽ 開心果蛋卷 $145
✽ 開心果原粒果仁款朱古力 $178
✽ 開心果"月"之朱古力 $178

👉🏻雖然價格少貴、但用料都不錯🤣

食物味道: 8.5/10
性價比: 7/10
打卡指數: 6.5/10
價格:約$150-180一盒
外卖自取
Pistachio Bros 自從食完Pistachio Bros 出品嘅爆漿開心果朱古力之後,就對開心果產品著迷。所以今年揀月餅都揀咗佢Pistachio Bros 一盒有兩款開心果月餅、其他係配角開心果曲奇Bro 開心果朱古力月餅外層系開心果粉、金色朱古力牌焦糖脆餅牛油曲奇酥,原粒開心果Layers 比較多,口感比較豐富,亦因為有焦糖脆片, 有小許痴牙,本來唸住獨食,不過食半個已經覺得膩,月餅都係要開心share 開心果流心朱古力月餅外層以61度法國頂級朱古力,朱古力味超濃郁;以伊朗特級開心果、美國開心果打成開心菓醬,一切開會見到半流心嘅開心果醬,我喜歡這個純粹吃開心果原汁原味。開心果曲奇曲奇上放滿開心果粒、薄薄-層開心果朱古力,牛油味幾重,十分香脆,要限制自己吾可以放肆食。
Pistachio Bros

所以今年揀月餅都揀咗佢

Pistachio Bros
一盒有兩款開心果月餅、其他係配角開心果曲奇

Bro 開心果朱古力月餅

外層系開心果粉、金色朱古力牌
焦糖脆餅牛油曲奇酥,原粒開心果

開心果流心朱古力月餅

開心果曲奇

2024-06-09 1100 浏览
六吋滿滿慕絲開心果蛋糕 $330 蛋糕有開心果慕絲,戚風蛋糕,底層是開心果味脆片🙈餅底偏硬,店家提供的刀不是太能夠切開餅底,比起開心果味脆皮,小妹覺得味道更像金莎脆片🤣但不會像金莎一樣太甜,挺好吃的👍蛋糕面頭的開心果粒超澎湃超多‼️但不知道是不是已經放了很久,所以不太脆,口感方面一般🙈至於開心果慕絲的開心果味不會太甜,開心果味挺足,但吃多了會有點膩,所以6吋蛋糕5-6人分會更好🤣開心果味最濃的是面頭綠色的爆漿開心果朱古力,開心果醬超澎湃而且超濃開心果味👍這個很推~~ 總結:開心果味挺濃的蛋糕🎂,但如果開心果粒是另外裝開再由客人擺放應該可以保留開心果的香脆口感,層次會更豐富🙈

六吋滿滿慕絲開心果蛋糕

六吋滿滿慕絲開心果蛋糕 $330

外卖送餐
六吋滿滿慕絲開心果蛋糕
2024-05-17 862 浏览
食物方面:主食好夠味😋😋😋如果夠富貴,可以叫set dinner,開心果食物,下次先試!杯嘢飲有好濃郁開心果味,正😋😋😋 最正係個開心果甜品拼盤,一定要叫😆😆😆服務方面:不錯👍🏼👍🏼👍🏼環境方面:坐得舒服,傾計都ok!性價比方面:中等價錢備註:晚餐先有堂食,記得book臺,好full!如果覺得我寫既食評幫到你既話,記得follow,like,同埋share俾你身邊鍾意食好味嘢既朋友😋😆
食物方面:

服務方面:
不錯👍🏼👍🏼👍🏼

環境方面:
坐得舒服,傾計都ok!

性價比方面:
中等價錢

備註:
晚餐先有堂食,記得book臺,好full!

2024-05-12
2024-03-27 936 浏览
未有機會試佢個開心果餐,但係一直知道開心果朱古力好出名,今次2樣都未試到,反而試左佢個蛋糕先今次訂左6吋開心果慕絲脆脆蛋糕,首先,佢唔係6吋咁簡單囉!!!我地冇量但係一定有大冇少,5個人食,食到非常滿足,味道係啖啖都係開心果,開心果本體係蓋住成個蛋糕,小小建議,希望未來開心果可以分開裝,因為食蛋糕果陣已經淋淋地,但係蛋糕可能就冇依家咁靚lu~~
2024-03-23
外卖自取
$66 (其他)
庆祝纪念
生日
2024-03-06 877 浏览
開心果控一定會好鍾意呢到,除咗有主食、套餐,仲有開心果甜品、開心果朱古力可以買返屋企食。開心果喺主食入面其實都係點綴成份多,味道會俾其他嘢食蓋過,但開心果嘢飲係真係好濃開心果味。*開心果套餐 $290前菜+主菜+飲品*開心果油醋汁沙律沙律菜種類多,顏色配搭很好,油醋汁味道比開心果味濃。滿滿開心果燒澳洲羊架羊架揀咗五成熟度,啱啱好,帶輕微羊膻味。比起味道,開心果其實只係加咗一層口感,整體都係夾嘅。薯蓉普通,薯仔味好淡,配菜仲有西蘭花。開心果忌廉汁鮑魚意粉熱辣辣出晒煙,意粉彈牙又索汁。忌廉汁好掛意粉,又唔會太杰,但有少膩。開心果味偏淡,唔夠忌廉咁出。鮑魚有4隻,細隻、幾彈牙。奶蓋開心果鳥龍奶茶奶蓋好滑好creamy,入口第一啖係好濃郁嘅開心果味,後勁有好淡嘅茶味。奶蓋碎朱古力開心果奶比較之下,朱古力奶會比較甜,開心果味同樣濃郁。
開心果套餐 $290
前菜+主菜+飲品
開心果油醋汁沙律
沙律菜種類多,顏色配搭很好,油醋汁味道比開心果味濃。

開心果忌廉汁鮑魚意粉
開心果忌廉汁鮑魚意粉

奶蓋碎朱古力開心果奶
比較之下,朱古力奶會比較甜,開心果味同樣濃郁。

2024-02-20
奶蓋開心果鳥龍奶茶
今日終於嚟到bookmark咗超耐嘅開心果餐廳(৹ᵒ̴̶̷᷄́ฅᵒ̴̶̷᷅৹)開心果控表示第一次見有餐廳offer開心果set ($290) 當然要狗衝!!!✧ 開心果油醋汁沙律汁係夠開心果味🥗但係可以再酸啲🤏🏻✧ 滿滿開心果燒澳洲羊架外表爆分嘅主菜💯羊架上面用芝士黐住原粒開心果多到一路切嘅時候啲開心果粒彈哂出嚟🔪叫咗medium 食落都有啲騷味🐑同埋平心而論唔係切到好多肉出嚟另外跟開心果薯蓉同炒菜🥔個薯蓉估計比較健康落得唔太多牛油🧈因為個質地唔係好似醬咁滑✧ 奶蓋碎朱古力開心果奶好好飲呀媽咪!(◍˃̶ᗜ˂̶◍)✩本豬之前喺屋企都有搵開心果醬溝過奶🥛但佢個調味係幾適中 甜甜咸咸咁💚大家可以想像下佢係開心果味加燒粟米筒味🌽唔知係咪因為用咗烘過啲salted開心果呢飲到底有開心果粒粒同白朱古力碎碎✧ 焗三文魚柳配香草忌廉汁($198)本豬喺a la carte嗰度再揀個主菜呢個三文魚同羊架一樣配有薯蓉 但係係黑松露味🖤🥔老實說呢個薯蓉雖然唔係開心果但好食啲香啲三文魚唔算好嫩但都好食調味都做得好好 係香草同胡椒味道🌿唔知香草忌廉汁轉開心果汁會唔會更正呢✧ 開心果手工湯圓($45/4粒)喺a la carte揀嘅甜

✧ 開心果油醋汁沙律
大家可以想像下佢係開心果味加燒粟米筒味🌽
唔知係咪因為用咗烘過啲salted開心果呢
飲到底有開心果粒粒同白朱古力碎碎
奶蓋碎朱古力開心果奶
✧ 焗三文魚柳配香草忌廉汁($198)
本豬喺a la carte嗰度再揀個主菜
呢個三文魚同羊架一樣
配有薯蓉 但係係黑松露味🖤🥔
老實說呢個薯蓉雖然唔係開心果但好食啲香啲
三文魚唔算好嫩但都好食
調味都做得好好 係香草同胡椒味道🌿
唔知香草忌廉汁轉開心果汁會唔會更正呢
焗三文魚柳配香草忌廉汁
✧ 開心果手工湯圓($45/4粒)
喺a la carte揀嘅甜品 必叫必叫‼️
咬開俾大家睇入面開心果醬多到漏出嚟🫗
仲要唔係求其綠色再溝糖同色素🍡
係超香濃啲開心果香( ˶º̬˶ )୨⚑"
個煮法有幾款可以揀👨🏻‍🍳
例如炸/芝士焗
但本豬想試真啲湯圓原味
所以揀返最傳純嗰種薑糖水🫚
呢度反而溝少少分
薑味唔夠辣仲有少少玫瑰味
有啲似現成買返嚟開水..
開心果手工湯圓
✧ 奶蓋開心果烏龍奶茶($48)
呢個同奶蓋碎朱古力開心果奶一樣咁好飲~
個烏龍茶味撈咗落去好似焙茶味☕️
奶蓋開心果烏龍奶茶
焗三文魚柳配香草忌廉汁
開心果手工湯圓
奶蓋開心果烏龍奶茶
2024-02-17 831 浏览
💚開心果大餐💚 過廿款鹹甜開心果餐點😍 全世界最正嘅開心果蛋卷 🏆拉到最➡️睇menu🐭 米奇老豬Vol. 449 🐷[Bros Cuisine]身為開心果先鋒 💚老豬好耐之前已經買過 @bros_cuisine 嘅冰糕不過當年就覺得個口感太重忌廉膩感最近留意到佢地搖身一變成為開心果樂園竟然出左開心果全餐❣️(就算唔係開心果控都唔緊要 有其他鹹食)仲要唔洗加一 🤑老豬火速約左兩個開心果迷去試試佢仲買左開心果年糕同蛋捲添!🤭劇透:其中一樣係驚為天人咁好食!.🐖🐖《開心果套餐》🐖🐖 🛑8.3/10🛑 💰$290💰➡️ 頭盤:開心果油醋沙律紅洋蔥辣味明顯 開心果味幾乎失蹤間中有一兩塊沾滿開心果醬嘅就濃d~調味略油膩➡️主食1️⃣ 滿滿開心果燒澳洲羊架賣相超啱打卡 有巨量開心果仁 全部都脆朋友話羊味濃 幾肥美(老豬唔食羊😅) 2️⃣ 紐西蘭牛柳配開心果芝士 (+$10)揀左5成 肉質嫩微韌面頭嘅開心果芝士偏鹹左dd 但幾特別 👍🏻兩款主食都搭配開心果薯蓉 🥔開心果味濃 而且融和得好好全部人都被驚艷 😍➡️ 飲品1️⃣ 奶蓋碎朱古力開心果奶奶味重 開心果都出最特別係d朱古力碎碎增添口感!有得食又有得飲2️⃣ 奶蓋開心果烏

拉到最➡️睇menu

🐭 米奇老豬Vol. 449 🐷
[Bros Cuisine]
身為開心果先鋒 💚
老豬好耐之前已經買過 @bros_cuisine 嘅冰糕
不過當年就覺得個口感太重忌廉膩感
最近留意到佢地搖身一變成為開心果樂園
竟然出左開心果全餐❣️
(就算唔係開心果控都唔緊要 有其他鹹食)
仲要唔洗加一 🤑
老豬火速約左兩個開心果迷去試試佢
仲買左開心果年糕同蛋捲添!
🤭劇透:其中一樣係驚為天人咁好食!
🐖🐖《開心果套餐》🐖🐖
🛑8.3/10🛑 💰$290💰
➡️ 頭盤:開心果油醋沙律
紅洋蔥辣味明顯 開心果味幾乎失蹤
間中有一兩塊沾滿開心果醬嘅就濃d~
調味略油膩

➡️主食
1️⃣ 滿滿開心果燒澳洲羊架
賣相超啱打卡 有巨量開心果仁 全部都脆
朋友話羊味濃 幾肥美
(老豬唔食羊😅)

2️⃣ 紐西蘭牛柳配開心果芝士 (+$10)
揀左5成 肉質嫩微韌
面頭嘅開心果芝士偏鹹左dd 但幾特別 👍🏻

兩款主食都搭配開心果薯蓉 🥔
開心果味濃 而且融和得好好
全部人都被驚艷 😍

➡️ 飲品
1️⃣ 奶蓋碎朱古力開心果奶
奶味重 開心果都出
最特別係d朱古力碎碎增添口感!
有得食又有得飲

2️⃣ 奶蓋開心果烏龍奶茶
烏龍茶味太出色 開心果被消失🥲

➡️ 甜品 經典皇牌開心果蛋糕
因為1月做緊優惠事前訂位慶祝送蛋糕🎂
外層嘅開心果忌廉偏厚稠 濃度正常
入面嘅戚風略嫌乾左dd~
最鍾意係面頭果粒流心開心果朱古力🍫
口感超有層次❣️
扣左0.1分係因為太短😂
完全唔夠皮!
問左店主佢地3月會重新接受訂單
大家放心衝去馬!
❣️🐭總評分🐷❣️
味道:8.9/10
服務:8/10
環境:8/10
CP值:✴️ 中 ✴️
ENCORE:✅✅✅ (一定絕對會!佢仲有好多款朱古力、各款蛋糕都勁想試,而且平過其他IG shop一大截🤭)

自費️⭕/試食

#米奇老豬_蛋糕
#米奇老豬_開心果
#米奇老豬_糕點
#米奇老豬_cafe

#broscuisine #觀塘美食 #觀塘工廈 #觀塘cafe #觀塘partyroom #開心果蛋糕 #開心果控 #蛋卷 #年糕 #羊架 #朱古力控 #香港蛋糕 #香港蛋糕店 #開心果朱古力 #香港cafe #羊架 #蛋捲 #流心蛋糕 #慶生餐廳 #開心果醬 #香港甜品 #海邊走走 #巴斯克蛋糕 #開心果雪糕 #巴斯克芝士蛋糕
//< Bro’s Cuisine >又來到觀塘工廈覓食,今次食呢間好出名開心果入嘅西餐廳😆小編平日夜晚佢都多人食~————————————- 蝦肉蟹肉千層粉 $198 -蝦肉蟹肉夾雜喺每一層,幾足料!🦐🦀️ 味道比起一般食既肉醬比相對上唔算好濃郁~ 不過面層既芝士真係令人興奮🥰————————————- 香煎澳洲羊架 $188 -店員推薦medium,小編朋友叫7成,肉質都依然粉嫩有汁😆帶有少少肥膏,濃濃羊味😇 旁邊既黑松露薯蓉都不錯~————————————- 開心果冰糕 $38 -小編同朋友都覺得一般🥹唔知點解當日食覺得唔係好凍,質感似係忌廉嗰種柔滑,變相似食室溫嘅忌廉感覺😅————————————- 焦香開心果巴斯克芝士蛋糕 $45 -呢個芝士蛋糕反而覺得好好食!開心果味都幾濃郁,滿足感滿滿🥰————————————- 鹹檸檬梳打 $25 -正成發揮,解渴解渴!————————————- 熱情果乳酪 $35 -呢度唔係用新鮮水果打,係用果漿😗不過果漿落得足,所以酸甜酸甜有果香~ 如果凍d會更好😝————————————評分:6.8/10地址:觀塘成業街19-21號
< Bro’s Cuisine >

- 蝦肉蟹肉千層粉 $198 -

- 香煎澳洲羊架 $188 -

- 開心果冰糕 $38 -
開心果冰糕

- 焦香開心果巴斯克芝士蛋糕 $45 -
焦香開心果巴斯克芝士蛋糕

呢個芝士蛋糕反而覺得好好食!開心果味都幾濃郁,滿足感滿滿🥰
- 鹹檸檬梳打 $25 -
鹹檸檬梳打  &  熱情果乳酪

正成發揮,解渴解渴!
- 熱情果乳酪 $35 -

評分:6.8/10
地址:觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓13室
營業時間:星期一12:00-18:00;星期二至六12:00-22:00

#broscuisine #觀塘工廈 #coffee #hkcafe #cafehk #觀塘 #觀塘美食 #觀塘cafe #觀塘餐廳 #觀塘必食 #香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #🐷🐤cafe #🐷🐤觀塘
焦香開心果巴斯克芝士蛋糕
開心果含有多種微量營養素,適量的進食對身體有很好的補充營養作用。而且越咀嚼其香味越濃,用開心果入饌應該會讓人回味無窮。Bro's Cuisine 是一間開心果手工專門店最近更推出了由頭盤到飲品都可以吃到開心果的晚市套餐,還有甜品。位於觀塘工廈內,想吃西餐的話要注意晚上6點後才供應,甜品則中午12點就有。開心果套餐 ($280/Set) 有頭盤 + 主菜 + 飲品,開心果的甜品可以用優惠價加配。頭盤是 雜菜沙律配開心果油醋汁 除平時常吃到的沙律菜,還有羽衣甘藍。另外洋蔥、青椒等也豐富了口感,微酸的味道中有濃濃的開心果味。因為那汁頗為濃稠的關係,沙律菜都被開心果完全包裹著。主菜選了 滿滿開心果燒澳洲羊架 (3支)三支羊架被金黃色的開心果粒包裹著,非常香脆可口,吃落有滿滿的果仁香。幾乎沒有羊羶味的澳洲羊架,肉質很柔軟細滑。在這之前完全沒有想到開心果和羊架是可以這麼夾,旁邊的薯蓉也很驚艷。十分軟綿的口感,每一啖都能吃到果仁香又不會過度膩口。套餐的飲品是 奶蓋碎朱古力開心果奶一如之前的頭盤和主菜都是充滿果仁香,不過這是喝得到的開心果,甜度適宜。朋友那杯是 奶蓋士多啤梨乳酪 ($35) 相對較甜。
而且越咀嚼其香味越濃,用開心果入饌應該會讓人回味無窮。
Bro's Cuisine 是一間開心果手工專門店
因為那汁頗為濃稠的關係,沙律菜都被開心果完全包裹著。
雜菜沙律配開心果油醋汁
主菜選了 滿滿開心果燒澳洲羊架 (3支)
幾乎沒有羊羶味的澳洲羊架,肉質很柔軟細滑。
十分軟綿的口感,每一啖都能吃到果仁香又不會過度膩口。
套餐的飲品是 奶蓋碎朱古力開心果奶
朋友那杯是 奶蓋士多啤梨乳酪 ($35) 相對較甜。
奶蓋碎朱古力開心果奶 & 奶蓋士多啤梨乳酪
奶蓋碎朱古力開心果奶 & 奶蓋士多啤梨乳酪
我們多點一個廚師推介的 蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁 ($34/粒)
這個最少要叫兩粒。厚身的雲吞皮內是滿滿的蟹肉,
用白酒炒香過再加上洋蔥和夾雜著黑松露的奶油香,很惹味!
蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁 (粒)
最後我們還有吃到開心果的甜品 -焦香開心果巴斯克芝士蛋糕 ($41)
微烤的蛋糕表面有種焦香,加上開心果的迷人堅果香,
整體很輕盈,為這頓晚餐劃上完美的句號。
焦香開心果巴斯克芝士蛋糕
题外话/补充资料: 如果你是開心果的愛好者,一定要來試試這裡的開心果創意料理。 說不定會讓你更加愛上開心果呢!
2023-05-13
滿滿開心果燒澳洲羊架 (3支)
蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁 (粒)
焦香開心果巴斯克芝士蛋糕
觀塘工廠大廈內有乾坤,由兩兄弟共同創立,一位負責西餐一位負責甜品。距離地鐵站8分鐘步程,以意大利料理🇮🇹作為主要菜式,除了套餐以外還可以單點食品及小食。當天是星期六的六點,剛去到的時候並沒有什麼人,我同朋友點咗一份套餐,包括主打菜式滿滿開心果燒澳洲羊架(3件),套餐包括頭盤雜菜沙律及一杯奶蓋碎朱古力開心果奶,另外還點了蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁(2粒),一杯奶蓋士多啤梨乳酪和一份甜品焦香開心果巴斯克芝士蛋糕。⭐️滿滿開心果燒澳洲羊架開心果粒包袱着一排3塊羊架,每一塊都充滿肉汁同好柔軟,羊肉處理得幾好,叫七成熟唔會太熟同太生,相反係餐刀唔夠利有啲切唔開。開心果薯蓉幾有驚喜,估唔到個開心果可以整得咁夾羊架,亦都唔會太乾身及有一些炒菜補充返纖維🤭⭐️頭盤雜菜沙律係以羽衣甘藍🥬作為成個沙律嘅主菜,另外仲有一啲蕃茄仔,都係用開心果醬整出嚟,其實味道係OK,不過係本人不太喜歡滿口的醬汁配搭沙律,我較喜歡吃到沙律本身清爽的味道✨⭐️蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁(2粒)醬汁的確是充滿黑松露的味道,而蟹肉雲吞本身以歐陸式風格製作的雲吞,我喜歡這般厚實質感的雲吞餡料,充滿硬朗奶油的感覺,然後夾雜着鮮甜的蟹肉香。⭐️ 焦香開

⭐️滿滿開心果燒澳洲羊架

⭐️頭盤雜菜沙律

⭐️蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁(2粒)

⭐️ 焦香開心果巴斯克芝士蛋糕
感覺都係以cream cheese混合開心果焗出嚟,表面有一些焦香的味道,不會太甜,軟滑適中,感覺是充滿開心果層次的一餐🤭

⭐️飲品方面,我點的是奶蓋士多啤梨乳酪,酸酸甜甜喝得到士多啤梨果醬的質感,而奶蓋是泡沫的質感,基本上不喜歡喝甜的,應該也是覺得有點甜🤣
滿滿開心果羊架
開心果芝士蛋糕
羊架
  • 蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁
2023-05-11 849 浏览
【聞名已久,一於黎食下開心果西餐】叫左開心果set $280/位,包野飲,甜品要額外加錢,唔洗諗,即決牛柳同虎蝦,加多2粒黑松露雲吞先上雲吞,皮薄,入面包住滿滿蟹肉,黑松露汁汁濃味適中,正常。奶蓋開心果朱古力奶,跟餐的。第一啖飲面d 奶蓋,e 淡既?唔似平時d 珍奶奶蓋既? 之後成杯撈混哂,連埋底底d 碎碎再飲。驚為天人!唔太甜,有d 碎碎咬口,唔會太膩的,好味!原來唔記得影沙律🥗一大碟既,上面鋪滿左烤香過既開心果碎碎,每塊菜都會痴住碎碎,入口會有陣陣果仁味,又會有少少醋味,好balance🤤(處女座老公講左2次個沙律好好味)到主菜!虎蝦,先食薯容,好好味啊,滑得黎又有好濃既開心果味,好神奇!加埋d 蝦既汁真係痴線咁好食!(隻蝦就普通啦,無咩特別😂)牛柳,我有個食法分享!一開始我切左一角,成舊啪入口,e 無咩味既?開心果呢?之後我就細片放入口,好好多!食到牛味同開心果味係我味蕾上跳舞!所以記得要細細片咁食!雙重開心果蛋糕,上面舊cream 先係重點!好邪惡好味湯圓!係濃濃既開心果呀,唔太甜,必叫!敗筆係我叫左紅酒糖水,原來有玉桂係入面...總結:喜愛開心果必試!$280/位就足夠食,建
【聞名已久,一於黎食下開心果西餐】

驚為天人!
唔太甜,有d 碎碎咬口,唔會太膩的,好味!

原來唔記得影沙律🥗

雙重開心果蛋糕,上面舊cream 先係重點!好邪惡好味

總結:
喜愛開心果必試!$280/位就足夠食,建議甜品試湯圓,或者買急凍返去自己煮!
2023-05-10
  • 加拿大牛柳
2023-05-04 820 浏览
週末一家人去食好西,好多時我地會避開大型商場,因為泊車都爆滿🚗我地去左觀塘樓上鋪,易泊車。Bro's cuisine由3位兄弟創辦人,一直用心鑽研不同的甜品,創新地以開心果加入熟食,主打成為💚「開心果樂園」。🦀蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁,一切開,飽滿的雲吞係滿滿的蟹肉,獨家自創,完全無腥味,因為洋蔥、黑椒、白酒加入新鮮蟹肉炒香。⭐️配上黑松露忌廉汁,真係完美配搭。💚開心果主菜套餐由沙律、主菜,飲品都加入開心果。沙律🥗配開心果醬,大人細路都食唔停口。🥩紐西蘭牛柳配開心果芝士牛油,將開心果烘焙至金黃色,去牛筋,四邊煎香,配上開心果薯蓉,軟綿順滑的薯蓉。🌟牛柳面再加入自家製牛油同自家磨開心果醬。開心果嘅豐富堅果香氣與牛柳在舌尖爆發,是幸福感。🍡甜品馬來西亞D24榴連湯圓開心果湯圓出面好少見到有開心果味同榴連味,入口驚艷,全人手製作,無額外添加劑、超濃爆餡,馬來西亞D24榴槤,甜度宜人。開心爆餡好幼滑,買兩包番屋企作存貨。除了堂食,都有一口開心果酥,獨創的cocoron、冰糕、蛋糕等供選購,全部都人手製造,少甜無添加。

⭐️配上黑松露忌廉汁,真係完美配搭。

開心果醬沙律

開心果湯圓
馬來西亞D24榴槤湯圓
  • 蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁
2023-04-05 471 浏览
so i found this place on instagram n im always into small businesses.came here the first time for the pistachio ice cream cake (bing goll) n it was very nice thats why i went the second time to try their resto menu but it was a complete disappointment.we had the truffle crab ravioli, crab lasagne, pork steak and the super duper pistachio cake as a dessert.ravioli- lots of crab meat in but flavours were mehhcrab lasagne - flavours were blend but lots of crab meat aswellpork steak - was VERY tough

pork steak - was VERY tough to bite in. had to leave half the dish untouched.

pistachio cake - flavours were good

i can tell the people there are trying their best to serve good food but it was disappointing. i hope they can really work on it coz i see their effort.

but yes the pistachio ice cream cake (bing goll) is worth the try!
  • 冰糕
2023-03-02 476 浏览
觀塘向來都不乏樓上cafe/西餐廳,小編今次就喺工廈入面搵到一間幾有feel嘅西餐廳同朋友聚餐👭呢到嘅座位好闊落,空間感一流,食物都發揮到應有嘅水準😛除此之外,餐廳仲有賣自家製嘅曲奇同各式各樣嘅甜品,喺餐廳食完仲可以買啲返屋企試吓添🥳.🍝澳洲和牛肉醬千層麵 $198呢個真係幾驚喜,麵入面嘅牛肉味濃,食到啖啖肉嘅感覺😎麵條質感細滑,加上芝士嘅襯托,提升左成個配搭嘅層次感🤩.🥔焗田螺薯蓉(8粒) $92幼滑嘅薯蓉加上鮮甜多汁嘅田螺完全係無辦法抗拒😋餐廳用咗15種香料去調配田螺油,能夠帶出田螺嘅鮮味之餘,更可以令賣相變得更加搶眼,係廚師細心之處嘅加分位🥹.💰人均消費:~$250.🍽味道: 3/5🏙環境: 3/5‍👨🏼‍🍳服務: 3/5💧衛生: 3/5💰價錢: 3/5
🍝澳洲和牛肉醬千層麵 $198
🥔焗田螺薯蓉(8粒) $92