2019-01-17
唔系屯门友介绍都唔知呢道有个大排档,原来就系屯门西铁站出口维他奶厂后面大约10分钟路程,夜晚过后呢头都几冷清,但入到嚟就热闹多啦,坐底无耐已经满坐,都系啲熟客帮衬或者系呢头返工嘅人餐牌嘅菜式系一般大排挡有嘅小炒,煲仔等等,而且仲有老火靓汤不过要预早一日预订,另外又有火锅,配料都唔少㖞,但今日天气唔系太冷而且得两个人所以决定食小菜第一次嚟唔知咩好食,见人点我又跟住点🤣听到隔离格讲小炒皇好食,但我觉得饮酒送酒比较合适,所以最后点咗呢几样!豉汁蒸白鳝白鳝好嫩滑豉味香浓又唔会好咸红烧乳鸽虽然唔系BB鸽,但肉质都好嫩,唔会炸到好干好嚡冰镇鹅掌亦味道超正,佢唔似一般食到好硬或好咸,味道刚刚好又容易咬开蒜蓉豆苗豆苗好新鲜,好够镬气以大排挡来比较呢度都算干净企理,而且以胶布做间格,唔怕冻亲,夏天又有多部冷气射住,一定唔会食到身水身汗,每个菜式都大大碟,以呢个价钱相当抵食,极力推荐嚟试下,听说午市都好抵食,$3X多就食到一餐,如果系星期五至日想嚟食晚饭强烈建议要订位先啦~
另外又有火锅,配料都唔少㖞,
但今日天气唔系太冷而且得两个人所以决定食小菜
第一次嚟唔知咩好食,见人点我又跟住点🤣
豉汁蒸白鳝
白鳝好嫩滑豉味香浓又唔会好咸
红烧乳鸽
虽然唔系BB鸽,但肉质都好嫩,唔会炸到好干好嚡
冰镇鹅掌亦
味道超正,佢唔似一般食到好硬或好咸,味道刚刚好又容易咬开
蒜蓉豆苗
豆苗好新鲜,好够镬气