2021-11-13
之前每次经过都是午餐时间, 唔够时间去试。今次终于避开繁忙时间, 可以去试试呢间同周围环境好大对比嘅CAFE啦!走入店内全间都是木装修, 好日哦... 座位唔算多,沿两边墙以榻榻米配小茶几; 做咗级位设计可以放脚。方便一D唔钟意除鞋/屈唔到膝坐嘅人客。 另一面墙有2张4人木餐台。需然地方唔算大, 但空间感足够。今日好好彩安排到有墙边位坐, 可以坐得放松D! 而且贴背嘅特色墙系炭木整成嘅, 好靓吖。另外对面墙身, 有投影住老板嘅日本旅行风景相 (老板仲好客气走埋嚟多谢我欣赏佢嘅相片)。想睇多D张相嘅Detail, 仲可以扫描角落头个QR Code。今日饮品点咗手冲咖啡, 除咗可闻到咖啡嘅干香之外; 咖啡师奉上时仲好细心讲解头中尾段嘅味道。另外仲有热MOCHA, 估唔到咖啡师拉咗只飞马比我; 认真有惊喜。呢度提供嘅轻食系包饼类, 我简咗个Bagel同波菜酥; 两款质数都相当唔错。屯门口袋名单, 又多个叹啡嘅地方啦!
屯门口袋名单, 又多个叹啡嘅地方啦!