今日同几个同事食开年饭,12:00nn隔离食点心太多人就𨍭去呢度食。之前晚市喺呢间食过串烧同埋煮物,觉得质素稳阵,多卡位坐得舒服,所以今日开年有机会就𨍭过嚟食碗面。新年流流见到呢个面餐,颜色金黄,意头唔错,有花胶呢类型矜贵食材,加上系每日限量供应,我哋几个全部叫晒呢个餐🤣 佢$88系个乌冬加埋一个自选小食,再加钱买特饮,我净系叫热茶所以唔使加钱,午餐$88算系咁。个乌冬系OK(因为我钟意食弹牙或者有啲咬口嘅面质),黄金汤底除咗颜色靓之外,其实食唔出系乜嘢主题味道,又唔似粟米,可能系鸡汤底,有四旧花胶,但系唔算入味,反而小食个茶碗蒸唔错,足料、蛋够味、够滑。走嘅时候,12:45pm已经爆棚,好彩我哋揾到位😎