2021-04-18 506 浏览
之前喺社交平台睇过有人话佢嘅沙爹牛肉面好食,所以就将佢储存咗系我OpenRice「想试茶记」嘅标签入边。今日喺附近打算食早餐,就突然间谂到行过去试吓,嚟远见到个环境(好多人坐喺店舖出边,马路边而且有大垃圾桶)本来唔想入去,又谂:mark 低咗咁耐,都未试过,咁多人坐晒喺门口食,或者系卧虎藏龙呢。室内都几大,一个客都冇,我拣咗一张枱坐低,叫咗个早餐,见到舖头都不停有人叫下外卖。我叫咗猪扒奄列,花生酱多士大火多酱,因为来之前饮咗一杯热奶茶,就打算叫杯冻柠檬茶外卖一阵拎住先饮,不过佢话要收一蚊(外卖盒收钱就通常都要,纸杯比较少),我就放弃,怕饮完奶茶再饮柠檬茶唔好,就饮返奶茶。块多士睇都睇到冇大火,同埋好少酱。奄烈ok猪扒细$37,唔饱,我一食完行到公司楼下就再买嘢食。无论环境服务食物都几令人失望,坐喺出边食嘅人应该都系贪可以户外食烟。同埋佢附近可能冇咩其他选择。结论,就系工厂食堂嘅水准同价钱,好似我咁特登行过嚟就无谓。唔记得咗食沙嗲牛肉面~报告完毕~

块多士睇都睇到冇大火,同埋好少酱。
奄烈ok
猪扒细
$37,唔饱,我一食完行到公司楼下就再买嘢食

结论,就系工厂食堂嘅水准同价钱,好似我咁特登行过嚟就无谓。
唔记得咗食沙嗲牛肉面
~报告完毕~