2018-02-07 105 浏览
今晚好朋友系观塘某party room搅bb百日宴。因为一早讲明得少量cupcake,零食同饮品,所以上去前就约左个朋友系附近食d野打左底先见到貌似茶记,但又四正d, 装修唔错既LM Cafe,就入左去食Tea嘞外表系厚切西多士实情系邪恶芝士流心西多士切开d芝士真系流出黎架多士外面少少脆,入面好松软。芝士香滑,但唔漏,好好味黑松露薯条用粗波浪薯条已经要加分加上佢系即叫即炸 热辣辣,完全无油益味,香脆可口。呢个黑松露酱不得了不得了!!超浓黑松露味,又香又滑不过我朋友话薯条点都系衬茄汁好,哈哈。仲好,我点哂又系邪恶甜品出场香蕉朱古力窝夫拌芒果雪糕。窝夫好味,略嫌唔够脆。不过有超浓朱古力酱同幼滑Cream补番,依然正!最后叹埋呢杯经典红豆冰雪糕本来红豆冰系无雪糕球的,但问左店员原来加$13可以要雪糕,梗系加埋先完美啦个云呢拿雪糕球真系好正~~红豆硬度又适中,有d咬口,好饮!

外表系厚切西多士

实情系邪恶芝士流心西多士

切开d芝士真系流出黎架

多士外面少少脆,入面好松软。芝士香滑,但唔漏,好好味

黑松露薯条

用粗波浪薯条已经要加分
加上佢系即叫即炸 热辣辣,完全无油益味,香脆可口。
呢个黑松露酱不得了不得了!!超浓黑松露味,又香又滑

不过我朋友话薯条点都系衬茄汁好,哈哈。仲好,我点哂

又系邪恶甜品出场

最后叹埋呢杯经典红豆冰雪糕

个云呢拿雪糕球真系好正~~红豆硬度又适中,有d咬口,好饮!