2023-10-23
同朋友去开旺角, 咁岩望到依间楼上cafe ,上网睇到系虫二既姊妹店, 就决定试下。 位置上咁岩系正宾馆隔离😂😂 见到门口贴左张纸写「唔系宾馆勿问价」既字 , 几搞笑🤣🤣咁啱而家做紧万圣节主题所以店舖都装饰左唔少万圣节嘅嘢啱晒打卡。 可能因为系楼上店加上系平日所以店舖都冇乜人 。同朋友分别叫咗「墨西哥香烤鸡翼」、「芝士忌廉烟肉混酱意粉」、「香烤香蕉花生酱甜脆饼」、「蜜桃冰茶」仲有「香料蜜糖柠檬姜汁汽泡水」。「墨西哥香烤鸡翼」($85) 卖相几靓 个人比较中意伴碟既菜,成个菜都生色唔少。 味道上个人觉得比较辣, 唔太岩唔系咁食到辣既朋友。「芝士忌廉烟肉混酱意粉」($118) : 味道不过不失,份量都几大碟 ,烟肉份量几多,食完都几饱🤣🤣可能因为比个鸡翼辣到冇左味觉😅😅觉得冇咩特别。「香烤香蕉花生酱甜脆饼」($108) :卖相几特别,岩哂中意食甜品既我😆 跟甜品有雪糕 口味应该系 云呢拿味道🤔🤔夹埋香蕉几好味 甜脆饼唔太脆😅😅 底下系蛋糕,几特别既口感「蜜桃冰茶」 ($60) 味道黎讲略甜, 但易入口「香料姜汁柠檬汽泡水」($60) : 应该系依间店比较打卡嘅必叫饮品, 因为睇到其他人都系
「蜜桃冰茶」 ($60) 味道黎讲略甜, 但易入口
「香料姜汁柠檬汽泡水」($60) : 应该系依间店比较打卡嘅必叫饮品, 因为睇到其他人都系叫依款饮品多🤣🤣 饮落其实姜味好浓 柠檬味反而比较淡少少,钟意少少辣味嘅朋友仔应该都几岩依款饮品既🤔🤔
整体来讲依间店舖都唔错, 员工态度都不过不失。