2023-11-16
今日同事带我去左间隐世日本餐厅食野,如果唔系有人带我黎,我自己都未必识黎呀~我同事仲笑我孤陋寡闻,原来呢间野系将军澳都好多人识架~ 黎到门口,已经见到十几人排队,真系噤吓左一吓呀!好在佢一开门,D人都好快入晒去餐牌非常之长,好在可以用 app 落单,有图可以睇黎拣,但佢D图都真系好蒙,完全低清。都系听同事讲,试下佢个烧油甘鱼餐喇~少女第一次食到咁香脆嘅油甘鱼,佢炸或炸嘅时间刚刚好,鱼皮超脆口,而肉质仍然鲜嫩!每一啖都能够尝到鱼肉嘅鲜甜味道,真系令人欲罢不能!而且唔孤寒,可以食鱼肉食到饱,巧满足喔~同事叫左一碗溏心蛋牛舌便当配三文鱼刺身~溏心蛋嘅蛋黄流出黎,好香浓呀!可惜得半粒蛋,如果可以全粒蛋就好喇~牛舌肉嘅软稔,酱汁香甜,如果个酱汁咸度低少少就更好喇~加埋三文鱼刺身,真系巧巧食!除咗主菜之外,我地仲试咗佢哋嘅小龙虾沙律寿司!呢个就太少龙虾肉喇,一食入口已感到非常薄,希望可以之后加返厚喇~
我同事仲笑我孤陋寡闻,原来呢间野系将军澳都好多人识架~
黎到门口,已经见到十几人排队,真系噤吓左一吓呀!
好在佢一开门,D人都好快入晒去
都系听同事讲,试下佢个烧油甘鱼餐喇~
每一啖都能够尝到鱼肉嘅鲜甜味道,真系令人欲罢不能!
而且唔孤寒,可以食鱼肉食到饱,巧满足喔~
同事叫左一碗溏心蛋牛舌便当配三文鱼刺身~
牛舌肉嘅软稔,酱汁香甜,如果个酱汁咸度低少少就更好喇~
加埋三文鱼刺身,真系巧巧食!
题外话/补充资料:
唔知点解有 D 姨姨成日都咁凶闹伙记,系餐厅转角位,大声一喝,个D系汽水柜嘅伙记,我同其他食客都真心吓亲。
被人闹完果位姨姨又即刻慌张左,举止失措,而其他姨姨又黑口黑面,唉~
伙记点错都好,闩埋门,系后面慢慢教喇,大声凶人真系唔要得架~
有个叔叔虽然记性系差D,但至少佢肯帮客人而全程都咁友善~