2018-08-21 523 浏览
依间大排档开店并唔系好耐,但都已经见过杂志采访过佢好几次,起初感觉都只系传媒造势唔会有咩特别,依日咁岩行经依头试佢一试,就发现佢系有真功夫!系坚好食!佢餐牌有好多页有好多菜式拣,我只系俾大家睇佢最拿手既小菜餐牌大排档风味梗系要啤啤佢但见佢竟然仲有依只Apple Cider供应,就叫支啦,仲包只战斗碗倒黎饮咁样饮晒法真系好有豪气既感觉古法香煎水菓牛肋条系店舖既推介菜式,卖相靓,一上枱已经香喷喷牛味浓厚,煮得岩岩好仲好食过出面西餐厅锯扒啊必点!另一味必点推介系依只楚撚原只脆皮炸猪手外观已经好有霸气,第一眼觉得值得一赞系佢已经砌好一块块一食落就觉得真系好意外,佢煮得极为松脆可口同时每一块脆皮连带住均勺既油脂同埋肉,薄薄一片,并无用上任何调味黎煮既味道都已经好好,热辣辣好食佢仲可以配芥辣或泰式酸辣酱食又系好食过出面啲西餐厅镬气豉椒炒蚬系食大排档经典菜式之一,镬气够、豉汁浓,都不减蚬既鲜味唔觉得有太多沙粒都值得一赞之后黎一煲鲜甜鸳鸯鸡粥(细锅)叫细碗都足够两人食。所谓鸳鸯鸡即是田鸡加鸡双并黎煲粥,都系经典粥款,依家并不常见架,依度有得食就试下用料极为丰富田鸡肉质其实同鸡都好似,两者味道亦充份带入
Somersby  Apple  Cider
大排档风味梗系要啤啤佢
但见佢竟然仲有依只Apple Cider
供应,就叫支啦,仲包只战斗碗倒黎饮
咁样饮晒法真系好有豪气既感觉
古法香煎水菓牛肋条
系店舖既推介菜式,卖相靓,一上枱已经香喷喷
牛味浓厚
,煮得岩岩好
仲好食过出面西餐厅锯扒啊
必点!
楚撚原只脆皮炸猪手
另一味必点推介系依只楚撚原只脆皮炸猪手
外观已经好有霸气,第一眼觉得值得一赞系佢已经砌好一块块
一食落就觉得真系好意外,佢煮得极为松脆可口
佢仲可以配芥辣或泰式酸辣酱食
又系好食过出面啲西餐厅
镬气豉椒炒蚬
系食大排档经典菜式之一,镬气够、豉汁浓,都不减蚬既鲜味
唔觉得有太多沙粒都值得一赞
鲜甜鸳鸯鸡粥(细锅)
之后黎一煲鲜甜鸳鸯鸡粥(细锅)
用料极为丰富
田鸡肉质其实同鸡都好似,两者味道亦充份带入粥粥米入面,而粥就较为杰身一点,好食
蒜茸炒时蔬
食左咁多邪恶嘢叫番碟菜清清佢
老姜蕃薯糖水
最后店舖仲会送蕃薯糖水

整体黎讲,虽然店舖位于土瓜湾,暂时未有地铁而交通唔算便利,但佢既菜式坚系好食
店员服务又唔错,好值得一试
Somersby  Apple  Cider
楚撚原只脆皮炸猪手
镬气豉椒炒蚬
鲜甜鸳鸯鸡粥(细锅)
蒜茸炒时蔬
老姜蕃薯糖水