2019-05-02 163 浏览
我喜欢寻覍美食,听讲K11附近有位隐世名厨相当唔错,刚好今晚在附近办事,所以预先订位食饭,只有二个人,食得唔多,今晚清清地先浅尝一下。四款菜式之中,我最欣赏西湖牛肉羹,做得唔错,牛肉是手剁牛肉,吃到有肥有瘦肉,肉质松软有咬口, 做呢款牛肉羹牛肉口感很重要,汤料里面还有菇粒及葱花等,丰富了口感。拖地蜜汁黑豚肉都好,叉烧够肥,所以叫拖地、寓意拖肥贴切,每件皆厚且大件,软棉口感,甜蜜入味,好多汁,不愧为招牌,见到咁有份量,叫碗白米饭汁都捞埋,男人的浪漫!服务员介绍今日时令,蒜蓉粉丝蒸蛏子皇 $88一只合理,蒜蓉粉丝刚才是精华,份量非常足,这方面非常恰当。柚子脆虾球的汁做得唔错,酸甜味道吊地炸虾球,配合得好。稍嫌垫在虾下面的并非锅巴,类似炸面饼的东西太粗,唔太吸汁。