2016-09-27
本身相约左一位朋友去旺角行街,点知地铁又巧遇另一位朋友,最后齐齐去食晚餐。见饭意招牌系芝士熔岩蛋浆饭,所以叫左个,不过真系嘛嘛地,主要因为用既芝士偏咸,比午餐肉咸好多,午餐肉反而正常比预期,芝士拉丝程度还好,但唔建议试呢个未食既朋友。另一样啲人推介但我觉得嘛嘛地既小食拼盘,啲鸡翼用既酱酸得太over,炸鱿鱼圈肉太腍唔弹牙,冇咩鲜味,薯格都可以接受叫脆,香肠味道ok,有啲蔬菜mix入肉中,冇咁heavy。最好食都系芝士吞拿鱼蘑菇,味道系众多小食中最清,唔重口味,有少少鲜甜菇汁。呢度食饭一定要叫番杯野饮,8成野食都重口味,我叫左杯综合水果茶,胜左清新唔系落糖浆甜,主要都系生果味带出。至于朋友既薄荷荔枝茶佢话系佢接受范围,佢饮得好快,我谂应该ok (我冇试饮)咖哩汉堡蛋包饭蛋系煎得几滑,不过内里既饭唔够茄汁,冇乜味,好在有咖哩汉堡浓番啲啲,太松软😂结实番啲会更好口感。如果要系饭意拣出一款最岩芝士迷最钟意食既芝士野食应该非进击巨桥,浓汤芝士窝莫属🙈芝士汤底芝士香浓,亦冇芝士熔岩蛋浆饭芝士咁咸,配上口感烟韧既手打意粉,慢慢将浓郁芝士汤渗入意粉中交融著,再有爽脆红椒,黄椒粒,胀卜卜韩式年糕同饺子滚
芝士汤底芝士香浓,亦冇芝士熔岩蛋浆饭芝士咁咸,配上口感烟韧既手打意粉,慢慢将浓郁芝士汤渗入意粉中交融著,再有爽脆红椒,黄椒粒,胀卜卜韩式年糕同饺子滚下滚下,好似食紧芝士边炉。
Ribs个人钟意烧得香脆啲,同埋我觉得唔够juicy😖唔知系咪惊芝士浓得制,饭意整呢个冇点调味,主要靠饭意比晚酱汁黎带出back ribs味道。仲有薯格食,食完包你饱饱。