2014-04-13 2401 浏览
帮衬过好多次啦,佢嘅汤头唔系道道食到,所以会令你念念不忘,耐唔时就要去翻兜佢。系啲位「扎」啲逼夹啲,人多要搭枱啫。每次必点孖宝有,净猪什须 + 蚝仔汤饭。两个个汤都好饮到要饮清,汤头有甜味,唔会好似其他铺头咁死咸似味精汤,就算饮晒之后,都唔会好快口干。猪什好干净,墨鱼须无咩味道,不过爽脆。蚝仔虽细细粒,不过份量多,亦唔会有腥味。仲有肉碎、方鱼碎、芫荽葱,好香。如果唔使睇价钱,以我钟意食汤饭嘅程度,我想食两三碗。另外佢嘅墨鱼丸同出面大大粒好弹牙嘅𠮶种唔同,佢地家系偏细粒少少,「林」身一啲嘅,唔会实的的、唔会好胶好弹,但都几好食。油菜蚝油芥兰同炸鱼皮一般。之前已经听人讲TVB啲人成日帮衬,唔知系唔系,只记得TVB夜消磨有介绍过呢间嘢。当日有幸撞见葛民辉和一女子(似助手)黎食嘢。

油菜蚝油芥兰同炸鱼皮一般。

• 猪什墨丸须、蚝仔肉碎汤饭