肯德基 KFC📍铜锣湾轩尼诗道475-481号东南大厦1-2楼及地下A1号舖大家都知道我对动漫有几咁热爱,热血、刺激、世界观特别嘅动漫更正中我口味,每次只要迷上一套动漫,就会中二病发作,经常喺日常生活中活用我钟意嘅角色讲过嘅对白,学习佢哋处事嘅态度等等。虽然我未去到要cosplay嘅程度,但每逢收到风有期间限定联乘嘅周边、展览、餐点,我都会第一时间去打卡、爆买!今次知道KFC同进击的巨人合作,将上年年末推出嘅Final Season化为今次联乘主题,亦为迎嚟今年年末上映嘅剧场版打响头炮,身为粉丝嘅我同带我入坑嘅朋友齐齐踩入地呜领域,感受犹如置身战场嘅震撼。如果你都系巨人粉,我推介你一定要去铜锣湾店,楼高三层嘅KFC内置多个打卡位,亦有唔少心思位,一众粉丝都蜂拥而至,实在「鸡」会难逢、「鸡」不可失!大家着上巨人主题嘅衣物,边食住KFC嘅招牌美食,边做出「心脏を捧げよ」嘅招牌动作,誓要向所有奋战嘅战士致敬! 💰$48M3 狂惹香烧鸡 🍗今日我想一改作风,唔食炸鸡,而系叫好耐无食过嘅烧鸡。烧鸡虽然无炸鸡咁脆口,但胜在肉嫩多汁,调味相当惹味,特别适合怕热气、怕高热量嘅人食。选配细辣汁蘑菇饭,一
肯德基 KFC

[价钱 Price]
💰$48
M3 狂惹香烧鸡 🍗
今日我想一改作风,唔食炸鸡,而系叫好耐无食过嘅烧鸡。烧鸡虽然无炸鸡咁脆口,但胜在肉嫩多汁,调味相当惹味,特别适合怕热气、怕高热量嘅人食。选配细辣汁蘑菇饭,一口滑鸡肉,一口爽菇饭,份量刚好,晚餐嚟讲非常抵食。

即日起至至 9 月 18 日期间,买满$49或以上就可以加购限量巨人周边商品!6款特别打造嘅周边为「社畜」们加油减压,而且融合巨人特色元素,实用之余亦好有收藏价值!全部周边数量有限,售完即止,虽然已经一早去,但人气之选嘅「调查兵团颈枕『唞』篷」早已被换购一空,所以大家有兴趣,记得心动不如行动啦!

「唞唞『鸡』动装置」系列六款限量周边商品 ⚔️

・『肯!唞唞』社畜系列盲抽企牌 (加购价 $68)
有得抽,有得砌,仲有打气字句,office台面唔少得!有爱「连」深切既ミカサ、靓仔兵长リヴァイ,同超有霸气嘅超大型巨人三种款式,做工精美,抽到边款都会好开心!

・随地唞唞巨人眼罩 (加购价 $48)
想随时变身巨人?唔洗自己咬自己既,戴个眼罩就得啦!

・调查兵团颈枕『唞』篷 (加购价 $168)
想同エレン、アルミン、ミカサ一齐加入调查兵团,一齐披上披风设计嘅颈枕『唞』篷,让自由の翼随风而靡啦!

・调查兵团立体『鸡』动风扇 (加购价 $108)
立体『鸡』动风扇用上调查兵团标志性嘅军绿色同纹章,设计轻巧,风力够大,仲可以挂颈或座台,夏天必备!

・ 『肯!凉爽』巨人速干巾 (加购价 $58)
速干巾一面鲜红,印有KFC logo,另一面画风突变,60米高巨人林立,眼神空洞散发令人毛骨耸然嘅气场,夏天出街或玩水后挂喺条颈度,霸气尽现!

・无限减压啪啪纸机 (加购价 $78)
塞车、返工、读书,难免会有压力,随身袋住个桶鸡造型啪啪纸机,减压之余又治愈!