2016-05-09 2073 浏览
同朋友做mk妹,行到好累想坐底又唔知食乜,最后去左我们的饭堂明洞express先唔讲呢餐。明洞d野食不嬲出名大件夹抵食,一坐底见到隔离枱食果碟饭,巨大份!我真系呆左!不过下一秒,我已经release到呢个就系我一向认识既明洞express!重要好味,之前食过每一样都觉得好好味,泡菜野呢个价位呢个味道,超值!今次谂住食下清少少,想饮汤同粉丝,所以拣左牛肋骨汤,汤有少量蛋,仲有我最爱的粉丝,味道清得黎够味非常好朋友食豆腐锅,我之前都成日食呢款,好味啊,尤其是中间打左只蛋。还有牛肉饭,反而呢个唔算特别,不过个饭真系大到食唔哂!另外,平时食开尖沙咀分店,味道有点分别。以个人经验,觉得尖沙咀果间好味啲,水准稳定。而旺角就大份啲,部分食物辣啲不过我都系贪就脚,哈哈

还有牛肉饭,反而呢个唔算特别,不过个饭真系大到食唔哂!

不过我都系贪就脚,哈哈
2016-04-10
  • 牛肋骨汤