个胃唔舒服左成个月,终于好返喇!终于急不及待可以打返个边炉!呢间火锅留意左一排,系鹅颈桥底好易揾,楼下门口有个闸,原来行左边楼梯先啱!上到去有D似之前去过另一间系同样系铜锣湾既火锅店格局,有好多台有大房亦有卡位~呢度晚市打边炉有2种价钱,有$288/$368,分别首先汤底既选择已经好唔同,有卜卜蚬汤、牛坑腩干锅、四川麻辣、海鲜锅等等系贵啲既套餐先有,$288套餐主要系药膳汤底,不过2款都系酒任饮!当然差$80有海鲜梗系毫不犹豫拣海鲜啦!想食清D,麻辣暂时忍一忍口,于是拣左花胶螺头鸡浓汤!食住前菜 - 拍青瓜 & 凉拌云耳先!当全部食物陆续黎到既时候,都觉得几丰富!海鲜拼盘大大盆咁上台,呢度有4款海鲜,每人每款有一件,今日无生蚝,就多左一款贝类!当中有海虾、扇贝、鲍鱼、青口等等,最钟意食既系其中既海虾、扇贝、贵妃蚌同迷你象拔蚌,好新鲜好弹牙,系冰镇上台既添!跟住黎左手工丸类同埋酿冬菇、酿豆卜,水饺云吞等等,卖相都好靓,云吞细细粒,好滑,手工既墨鱼丸同猪肉丸都好弹牙!肉类有2款可以拣,当然都系升级左既手切安格斯牛肉或者西班牙黑毛猪,十五十六都系拣牛肉,因为靓既牛肉肉质真系差好远,至少唔会u

花胶螺头鸡锅(浓汤)

肉类有2款可以拣,当然都系升级左既手切安格斯牛肉或者西班牙黑毛猪,十五十六都系拣牛肉,因为靓既牛肉肉质真系差好远,至少唔会un同唔会有渣!当然黎到既牛肉部分脂肪分布平均,唔会过肥,肉系鲜红色即系代表新鲜,食落亦有肉味!2人份量黎讲啱啱好!

手切安格斯牛颈脊

即炸响铃出场!超级巨型!简直有手臂咁大条!正呀!一放落锅已经挡住成个锅!又够脆,呢个要试呀!

响铃

呢度既蟹柳都唔系平时咬落粉粉又易烂既蟹柳,呢只长蟹柳更好食、久煮不烂!

其他一般既火锅配件就同平时一样,落单任点!我地都试左唔同既蔬菜,都几新鲜~

蟹柳

呢度几特别既系有围裙比你用,惊你弹到汤汁落件衫,试左佢既韩国啤酒Fitz、白酒红酒都系口味比较清新顺滑,容易入口,所以都饮左两三杯,任饮确实系好抵!

红白酒啤酒汽水任饮

见今日系平日,个场又大,行下个圈望到都有好几间大房细房包场用又睇埋电视,搞生日聚会都好似唔错!

想讲下个汤底花胶螺头煲鸡浓汤,其实味道真系几浓,好重鸡味,愈煲得耐,鸡汤味愈浓,花胶亦煲到淋先黎食就最正!花胶唔系一般任食火锅店既花胶仔,比较厚身啲有口感啲,配埋红枣好滋润呀!我地都不禁饮左几碗!除左成日食麻辣汤底以外既好选择!食过好几间既火锅,呢个鸡汤真系好浓,值得试!!

最后食到好饱之际,居然又送埋甜品,应该唔会太大个挂?呢个心太软虽然细细件,啱啱整起热辣辣,打开仲有惊喜!呢个心太软系超级流心!好好味呀!超浓朱古力又唔会好结实!即刻后悔点解唔叫一人一件😂
最后揽住个肚饱饱的归家😊

心太软(赠送)
花胶螺头鸡锅(浓汤)
手切安格斯牛颈脊
响铃