2021-10-07
系葵芳新开餐厅,其实都近mtr. 只系系葵涌落天桥,运动场对面。 新开张环境都几阔落好坐,定价唔贵,同朋友晏昼黎叫左2个lunch set椰菜花忌廉汤加$10就可配是日餐汤同饮品。呢个汤饮得出足料,有好香嘅椰菜花味,creamy得黎都食到椰菜花蓉,饮得出唔系粉浆开嘅汤~另一个再加$10 upgrade 左做牛肝菌忌廉汤,个汤牛肝菌香味颇浓郁,口感略稠,几有质素。系上面仲以cream 划上唔同pattern, 几有诚意餐包口感软熟,不过我个包就觉得干左DD, 加埋汤一齐食都ok炭烧美国肯琼香料“巨大厚切”猪肉眼扒配烧菠萝,杂菜沙律&烧汁上到黎真系超巨大,仲大块过我块面。 厚切带grilled 印,口感十分软腍可以轻易用刀切开,不过略干左d. 配埋上面烧过香甜多汁菠萝一齐食都唔错。薯条拌有紫菜粉,亦可选饭或意粉。不过薯条就唔系好够脆 挪威三文鱼&玻璃虾配奶酪芝士忌廉汁意大利饭 $85我地有特别request意大利饭要煮得硬身啲,出黎真系煮到啱啱好,有外软内弹牙嘅口感👍材料非常多,有6只肉质鲜甜嘅玻璃虾刺身同烟三文鱼片,再散上满满嘅芝士碎,加埋个好creamy嘅汁,每啖都好满足。 蓝蝶花柠檬
椰菜花忌廉汤
薯条拌有紫菜粉,亦可选饭或意粉。不过薯条就唔系好够脆
挪威三文鱼&玻璃虾配奶酪芝士忌廉汁意大利饭 $85
蓝蝶花柠檬梳打
打卡必叫嘅饮品❤饮落就系柠檬梳打味,唔太甜好fresh~
另外杯strawberry milkshake正常发挥
叫左个小食章鱼烧,大大粒外微脆中间系软浆感仲有d 椰菜等,加埋上面sauce 同木鱼味道唔错不过中间夹嘅章鱼都几细粒
overall 环境都好坐野食唔错,价钱又唔贵
不失为一个同朋友gathering好地方