2022-07-09 304 浏览
星期日喺铜锣湾行完街想食宵夜,经过景隆街𠮶边见到汉堡包店「Gustoso Burger」仲未关门💡,于是就决定即刻帮衬。小店四周围都贴满餐牌同食物图片介绍,令人眼花撩乱😛。Burger款式有成廿几款,猪、牛、鸡、素、海鲜同和牛等一应俱全,除咗和牛较贵之外,其他款式平均五十几蚊就有交易,都算OK👌。我要咗一个Burger再升级做套餐🍟,包小食同$18饮品,成个餐食晒饱到一个点!黄金烟芝脆牛堡($68),🍔汉堡包新鲜滚热辣出炉,好正!佢超级大个,拎上手劲重。汉堡包馅料丰富,包括车打芝士、牛肉汉堡扒、黄金烟芝脆、紫洋葱、茄汁同埋生菜。汉堡扒重4oz,肉质结实,肉味亦算几强。未食之前仲谂紧唔通佢有两块汉堡扒,而其中一件系炸嘅?点知原来呢块就系黄金烟芝脆🥓,佢由芝士、烟肉加薯仔叠埋再拎去油炸整成。咁样嘅食法都系第一次,既特别又惹味。我唯一唔钟意嘅地方就系汉堡包落茄汁,因为略嫌偏酸🥫。香芋地瓜圆,小食款式会影响套餐价钱,配地瓜圆或薯条就最平,加$19。🍡地瓜圆外层炸至金黄香脆,而内层则带啲烟韧嘅口感,最后里面嘅香芋蓉就甜甜的🍠。冻白桃乌龙茶(原价$26),少甜咗嘅白桃茶都系偏甜🙈,不过好在白桃味几
香芋地瓜圆
冻白桃乌龙茶
冻白桃乌龙茶(原价$26),少甜咗嘅白桃茶都系偏甜🙈,不过好在白桃味几香🍑,而且茶底亦唔涩。
总括嚟讲,呢间巨无霸汉堡包外卖店几好🥡,食物出品用心制作,味道不俗。我认为Burger大大个亦系卖点之一!虽然佢系外卖店,但如果好肚饿,旁边都放咗张高枱出嚟方便开餐👍。
2022-07-03
$80 (宵夜)