2018-10-02 235 浏览
黎到沙嗲王,紧系要食巨脾啦,除左豆腐煲饭好好食之外,呢只巨脾都成功征服我个胃同女朋友得闲黎食午餐,叫左巨脾乌东、牛油鸡翼、冬阴公乌东、椒盐豆腐,平时星期一至五会有午市套餐,今日星期六就要散叫啦。因为实在太饿,食到中途先记得要影相,拿拿林影返几相做记绿先首先黎左冬阴公乌东,配料都几足,乌东软硬适中,唔太辣 椒盐豆腐同牛油鸡翼不得不赞,鸡翼又嫩又滑,超香牛油味,个皮劲香,咬左一淡d肉汁流哂出黎,超好食椒盐豆腐好嫩滑,淡淡既椒盐香,不过超级热,要吹下先得最后就系重中之重:巨脾乌东, 黎左个乌东先,个汤系沙嗲汁,唔太咸,但食落唔油腻,一淡接一接,个巨脾超大块,仲大过我个手掌,用刀切落去,唔使用力就切得开 劲嫩劲淋 鸡肉味出哂黎,第一淡咬落去,d肉汁多到我讲唔到野仲要个皮俾佢烧到香香脆脆,直头系无得输 最后尾,食完个巨脾,仲可以啃埋个骨,钟意啃骨既朋友一定要食埋

因为实在太饿,食到中途先记得要影相,拿拿林影返几相做记绿先

首先黎左冬阴公乌东,配料都几足,乌东软硬适中,唔太辣

椒盐豆腐好嫩滑,淡淡既椒盐香,不过超级热,要吹下先得

劲嫩劲淋
鸡肉味出哂黎,第一淡咬落去,d肉汁多到我讲唔到野
仲要个皮俾佢烧到香香脆脆,直头系无得输

巨脾
牛油鸡翼