2009-05-04
五一前夕同妈咪行街食饭, 因为我地两人都好钟意日本菜, 之前亦多次帮衬过呢间感觉良好所以再黎! 妈咪叫咗个 steak terriyaki set (well done): 薄牛扒烧得唔错, 烧汁同牛肉味都有, 十成熟都不会韧!小食选了福袋, 豆腐皮包著什菌, 好味!立鱼什菜汤, 有鱼味不过唔系好浓, 一定要趁热饮, 唔系会有腥味.我叫咗个 神户牛厚切 set (八成):面豉汤, 好味! 咸淡适中.烟肉炒饭, 味道ok 但太多洋葱煎鹅肝, 鹅肝正呀! 入口即溶, 伴果件多士好脆! 汁烧银雪鱼, 料靓, 烧得都几好, 不过唔知点解好似好多炭屎 (好似个铁板清洁的唔够)...主角神户牛, 非常失望!!! 份量细不是太大问题, 问题是食材一点都不似在食和牛, 口感肉质都欠奉, 八成熟竟然会韧???? 一句讲晒

薄牛扒烧得唔错, 烧汁同牛肉味都有, 十成熟都不会韧!
小食选了福袋, 豆腐皮包著什菌, 好味!

我叫咗个 神户牛厚切 set (八成):
面豉汤, 好味! 咸淡适中.
烟肉炒饭, 味道ok 但太多洋葱
煎鹅肝, 鹅肝正呀! 入口即溶, 伴果件多士好脆!

一句讲晒
2009-04-30