2018-06-10
睇食评话间专食海胆同烧物既餐厅有水准价钱又亲民,点知一试就出哂事~6点半左右入到去,老板待人有礼,又亲切咁介绍有咩好食。一家三口嗌左烧物:盐烧贵妃蚌2只、牛舌串2串、1份杂锦拼盘、半条烧茄子、牛仔军1串、漫鱼1串、秋刀鱼1条、海胆炒饭1份同韩国海胆1板。其实好多食评上有既菜式都冇左la~先上海胆炒饭,饭粒炒得干身,粒粒分明,口感唔错,但可惜炒饭本身竟然冇用海胆去炒??只系最尾系饭面上铺上羹海胆==饭入面根本冇海胆味,但收$140一碟…跟住上各式烧物,水准一般,冇乜味,火候略欠,个人觉得焼到少少焦会香口啲。最差系碟串烧杂锦拼盘,老板话货源问题,所以帮我地换左靓啲既一口牛粒同猪肉各2串加4粒茄子烧,话数量系比原本少左但肉靓左(原本系6串)。可惜食出黎一口牛中间雪水都仲有,冇味,入口系有血腥臭味。我自问真系冇野系唔食哂,通常差极都尊重人食哂佢,但碟牛真系好唔想食好唔得,猪肉都系中间冻既,感觉系拎唔新鲜既猪白洽咁。唯一赞既系秋刀鱼同板海胆(但系系成板买返黎𠮶只)正常发挥,可以一试。总括而言,黎到真系失望而回,虽然老板招呼亲切有礼,但啲食物真系好唔得,仲要3个人埋班$719!!!!!!哩个价钱真
其实好多食评上有既菜式都冇左la~
哩个价钱真系建议不如去日式放题算了~起码串烧唔伏先啦~