2012-01-13
京川菜系我至爱,尤其是生煎包!见到有团购就梗系唔放过啦!去到店铺门口见到一个化行晒装既女人系度煎紧包,我拎起张 coupon 示意,但佢用眼瞄一瞄我,就无理我,佢比我感觉佢好寸。佢唔理我,我就跟另外有一个女人示意我要甚做,果个女人就指下入面示意我入去,店铺好细,只得几个好细既位,地方好迫,团购无得堂食,唯有带走,我比左 coupon 入面个女仔就行出去等。等其间我就听到个女人同一男一女讲野,内容大至是应该有个请返来既伙记做野无心机唔付责任,但佢口吻真系有d刻薄啰,我无心听架,只系佢无避忌。未食已比我印像好差,不过人既态度同食物要分开。我等左大约十几分钟,果女人拎住袋食物叫我,但态度真系有点寸咁啰!我要既系热干面,我未食过呢种面,面弹牙,已捞有少许有汁,附上俩包唔知咩汁,我就加左入去,食头俩口都几好味,但再食觉得个胃有好酸同有小小<拿> 既心感,但都食晒,其实味道真系唔差,可能唔落果俩包汁会好d;重有2个生煎包,3只锅贴,好大只啊! 但系....真系好难食啰 面粉有D硬,直头系唔新鲜,好似隔夜咁! 内里有好多肉,但肉都唔新鲜,总之系我食过既最差果种。我食左个面,一个生煎
未食已比我印像好差,不过人既态度同食物要分开。
我食左个面,一个生煎包同一只锅贴,觉得好腻,个胃唔舒服,一直成6个钟后先好d。
唔会再帮趁啦!