2017-12-22
未食先怒!同朋友共2人一心念住试下呢间,去到要等位,老板话下张到我地,问佢拎飞佢话唔洗,点知眼见迟来的4人可以先入去坐,4人都觉得奇怪点解可以入去先,我上前问老板刚才讲既下张到我地系咩玩法,老板眼仔look look,话人地系电话预约,做左咁多年人,咩系讲大话咩系真话都识得睇,朋友仔其实都睇得出听得出老板讲大话,仲一早话走啦,但我就系想睇下老板点应对!你想心急揾多d钱,4人桌唔想俾2人坐就一早讲定,或者自己念下点样灵活摆放位置,你当客人系傻仔,咁我咪将呢个待遇公开俾各位食客知,我未食过你地既食物先俾你侮辱我的智慧,我唔系话客人系大晒,不过最基本的尊重就一定不可缺少,香港咁多美食,系咪呢间铺先做到呢,所以我平时只会睇OpenRice,今次决定开个 account 写低及分享,总结我唔会推荐大家去呢间!