2020-03-30 599 浏览
0700去到未开门,见有啲公公婆婆排紧队,于是跟住排,排喺头10个位左右,依而家规定每台要相隔1.5米,眼见都大细台夹埋都15张台左右,排队期间见舖头入面有个伯伯行来行去,将几张台啲筷子晾上茶杯上,跟住佢坐抵咗其中一张台排咗半个钟终于开门,我地算首批行入去,见最近门口张台冇人就坐底,点知唔够一分钟跟住有个婆婆行埋嚟,跟住话个位喺佢,跟住乜都理即立刻坐低,问佢点解坐落嚟,佢话台面有茶壶即系有人,我地话我地系首先坐落张台度,个婆婆冇理我地照坐,佢硬系要坐都冇所谓,当撘台算,但疫情下只容许四人聚餐, 唔想同婆婆嘈,最后我地冇帮衬就离开,点解未开门就有人可以喺舖头入面帮手霸位,点解要排队?未开门就有客人可以喺舖头入面坐,点解要其他客人喺外面排队?安排极差!食物质素就唔知!