2017-06-28 1248 浏览
系柴湾返工,真系冇啖好食,要数比较好的食店,一只手都数得完。还好近来好似观塘咁,多左工厦开食肆,总算有点新鲜感。Springtime离公司甚近,搭地铁都只需要过马路就到。西餐路线的springtime lunch价位由五十几至九十几不等,有意粉、意大利饭、烧春鸡、牛扒等。当日餐汤系番茄汤,唔知系咪太新鲜,味道除左酸都系酸。如果手头松动d,不妨加$20转龙虾汤。同事主菜点卡邦尼长通粉伴温泉蛋($65),我冇食到味道不知如何,但卖相系唔错的。我叫左黑松露酱杂菌意大利饭($78),饭粒冇刻意煮腍,口感都唔错,黑松露酱当然系最抢镜最香,酱汁稍微多左少少,食完会有点腻,还好杂菌都算多,添了一点清爽。呢度质素唔算好标青,但放系柴湾黎讲已算唔错,粮头想食好一点,springtime都系一个好选择,不过最少要改善下个空调,夏天来吃又热又焗,颇赶客。
同事主菜点