好友夫妇介绍这间围炉,系传统顺德菜,见到菜式 同细个我婆婆煮过提过好多一样,立刻call 齐屋企人同顺便孝敬下班长老.之前想订八宝鸭同凤肝金钱鸡,后者俾人订哂,无计🤷. 一坐低系窗口枱,尽览维围影色,已经感觉舒服开扬. 屋企长老一睇餐牌,立刻患上选择困难症,样样想试,结果点了煎酿鲮鱼,大良脆炸鲜奶, 八宝鸭,炸子鸡,椒盐炸鳝球等. 菜式逐一黎到,餐厅细心分开上,所以煎炸野唔会临哂. 手工做法真系已经几难见到,煎酿鲮鱼头尾一齐酿,炸鲜奶外脆内软,奶甜唔酥而且不是水汪汪,真心好有兴趣知系点整😆八宝鸭用料混和一起,口感同香味wow 炸子鸡脆皮肉滑,鳝球脆,肉质同口感一流. 最后食陈皮红豆沙,陈皮个种旧香加埋红豆沙起沙,师兄夫妇又刚好系另一枱,提醒要食西米焗布甸,结果人生一家人可以一餐食两度甜品,经典...😆屋企人觉得菜式如何,大家估到啦😋😋😋😋😋真心推介围炉值得去试

之前想订八宝鸭同凤肝金钱鸡,后者俾人订哂,无计🤷.
  • 椒盐炸鳝球
  • 炸子鸡