2019-01-16
补祝番同闺蜜既生日,要choose 间又坐得同吹到水既地方,当然要饮番两杯庆祝下啦。大家都系铜锣湾,就揾间有happy hour 坐又可以食埋dinner 既。 之前食lunch 已经见到佢既promotion, $9 只oyster 又有17~20happy hr, 就胆粗粗试下。我地choose 野食野饮搅左好耐,因为太多款,但又怕食唔哂,闰蜜今日又肚唔太舒服所以试唔到生蚝。生日就叫左枝红酒,系经理帮我地choose,开枝酒都系$200, 唔太酸同light d 既,啱女仔饮甘我地就叫个德国肠并盘一黎到。。wa..咩事甘大盘,两个女仔点食得哂呀,佢个香草肠超juicy,一切必汁既,有条系辣肠,一食个下唔辣,点知系慢慢辣!韩式酱烧牛肉粒好juicy, 入口好香,再配埋d kimchi 食好正!龙虾汁海鲜扁意粉个汁好rich 好creamy, 扁意粉煮得刚刚好,里面有虾同青口。西班牙猪肩扒一送到黎叫我地等等,转个头点火。。wa因为落左酒,块扒仲香,本身slow cook, 肉质唔鞋,好juicy.巴黎铁垥因为要庆祝生日,见到另一枱叫,真系忍唔住waaaaa...开头意为得个样,点知d
甘我地就叫个德国肠并盘
韩式酱烧牛肉粒
好juicy, 入口好香,再配埋d kimchi 食好正!
龙虾汁海鲜扁意粉
西班牙猪肩扒
一送到黎叫我地等等,转个头点火。。wa
巴黎铁垥
因为要庆祝生日,见到另一枱叫,真系忍唔住waaaaa...
开头意为得个样,点知d 甜品好得,唔太甜,佢个choclate moussy 好正,同d 心心朱古力系酒心嫁。