2021-01-20 349 浏览
一直都听闻过呢间食牛角包都好出名嘅巴黎名牌pastries店,一直都心思思想试🤤,前排咁啱行Musea嘅时候突然间醒起🤣 所以就即刻去买左个嚟试下!喺好多种唔同口味之中拣咗抹茶味(鬼叫我系个茶控🤪),佢嘅卖相好靓仔,面头铺满左抹茶粉同糖霜,酥皮层次好分明,咬落去口感好丰富,有劲多层layers,仲几酥脆添!而味道就食到好浓厚嘅牛油香味🤤,但抹茶味就只限于面头𠮶啲抹茶粉,里面都系原味牛角包,如果里面都有抹茶馅就会更加出色啦😆总括而言,呢间店嘅牛角包果然系几唔错👍🏻 食落牛油味好香,而且又够酥脆,推介!怪唔得之佢一直都keep住咁长龙,如果要去试,真系要趁平日去先得🥺

抹茶牛角包

抹茶牛角包