2018-12-10
今日放假,朋友系铜锣湾返工,惟有辛苦啲,就佢地方食饭,哈哈。地方唔难揾,地铁站对面就系,一出lift已经系餐厅。安排左张见到街景嘅枱俾我哋,可以望到出边嘅马路行人。餐厅有个巨型的粉红色倒巴黎铁塔,影相实在不错,布置都以粉色为主,但又唔会太少女,相信男仔都可以接受。西班牙黑毛猪火腿伴芝士。24个月黑毛猪火腿慢慢喺口中溶化,油脂甘香味挥散不去,配埋芝士及沙律菜,带出另一种口感,作为前菜实在不错。极上12安士炭烧安格斯牛仔骨。牛肉含丰富铁质,女士食可以补身。食落淡淡都系肉,牛肉味10分浓郁,肉身软腍,虽然睇佢两旧细细件,但系食落份量都唔少。软壳蟹配法式红酱意粉。纯粹见到个图有大大只蟹,好吸睛,所以叫黎试吓😍食落酸酸甜甜,软壳蟹脆脆地,成只上枱,真的很霸气。双层芝士海鲜薄饼。好多蚬肉同带子,薄饼要趁热食,趁d芝士仲未凝固,连埋海鲜大啖食先正。最后梗系唔少得个甜品,本身冇谂住食,不过见隔离枱叫咗好靓,都忍唔住试吓。粉红色铁塔放满了各式的甜点,上枱时,侍应会帮我地加啲干冰制造烟雾,好梦幻,影左唔少相。朱古力印住I love you,同男朋友食一定冧爆。另外我哋仲叫咗两杯野饮。what the du
另外我哋仲叫咗两杯野饮。what the duck 好可爱,仲可以落爆炸糖增加口感。不过比较喜欢honey bee, 带pineapple and peach味,沙冰底不错。