2021-08-01 20 浏览
老实说一向对旺角通菜街食肆的印象不太好,但有晚真系好热好攰,是但见到有间新净企理的西餐厅就入咗去,点知又对呢个坏印象挽回点分数😂.话说肥 Pat先生迟咗半个钟先到(记落小气薄), 我同靓女店员话上菜先,佢话唔紧要等埋佢先啦,如是者重覆咗2次,超级多谢靓女店员的耐性同好友善的服务态度💯.🟥前菜:蕃茄莎莎酱配烘法包 🍅🟧餐汤正常地跟烘法包,但配上蕃茄莎莎酱,别有用心✨✨!! 必食推介!! ✨✨🟨烤焗芝士蟹肉牛油果🥑 🟩 蟹肉沙律配牛油果绝配☺蟹肉的鲜甜配牛油果的清新~不过食完都有少少饱😂.🟦德国咸猪手配酸椰菜🐷🟪坚有惊喜❗个皮超级脆但唔会干硬,带少少脂肪的胶质,一点都唔觉肥,而且切开猪手粉嫩好稔,配埋个黑醋非常开胃😋2个人可以清哂~.🟫伯爵茶奶冻配焦糖脆脆及雪糕☕🟫超级香的伯爵茶奶冻,够滑但略嫌实咗 DD,但整体好好食☺.⬛饮品:Fruit Punch & Cookie Sweetie ⬜Fruit punch正常,唔会太糖水甜🍹Cookie sweetie其实系朱古力雪香混入 oreo碎,配埋雪糕简直拾回童真咁😍i like it!.
🟥前菜:蕃茄莎莎酱配烘法包 🍅🟧
餐汤正常地跟烘法包,但配上蕃茄莎莎酱,别有用心

✨✨!! 必食推介!! ✨✨
🟨烤焗芝士蟹肉牛油果🥑 🟩
🟦德国咸猪手配酸椰菜🐷🟪
🟫伯爵茶奶冻配焦糖脆脆及雪糕☕🟫
超级香的伯爵茶奶冻,够滑但略嫌实咗 DD,但整体好好食☺
Fruit punch正常,唔会太糖水甜🍹
  • 烤焗芝士蟹肉牛油果
  • 猪鞍配黑醋苹果酱