2024-06-23
最近出trip机会多咗,所以都好少喺香港食好西,咁啱约咗个好朋友,即刻去咗间book mark咗好耐嘅韩烧!呢间餐厅地点好方便位于旺角,主打系正宗韩国烧肉料理,今次我哋都order咗几款菜式试吓。首先我哋order咗雪梨水冷面,雪梨汤底超香甜,而且入口凉浸浸,配合QQ既冷面,超适合而家炎炎夏日食用。我哋另外都叫咗黑毛猪盛合,和牛西冷,同埋海鲜拼盘!首先值得一赞嘅系店员超级细心,全程都会观察我哋嘅状况,必要时都会帮手甚至乎烧俾我哋食,完全唔需要同佢哋讲换网面。黑毛猪盛合超级抵食,一次过包晒五花肉猪肠同埋猪皮,五花肉油分极高,而且入口猪味浓郁,去必食之选,猪皮经过佢哋嘅特制酱汁卤过,入口QQ,同韩国食嘅真系冇差别!和牛西冷系我朋友推介之选!一上枱超级大件,两个女仔一定食唔晒,而且有专人烹调,绝对唔担心浪费咗咁高级嘅肉。经过专人嘅悉心烹调后,每一嚿肉嘅熟性度刚刚好,完全系入口即溶,系食肉兽嘅最爱!海鲜拼盘种类,好丰富,而且每一款海鲜都好好食,我同朋友仔两个人食,真系食唔晒揽住个肚走!总括嚟讲呢间餐厅我自己同朋友仔都极力推荐,大家如果经过嘅话记得去试吓,千祈唔好错过!