2020-11-05
2020年11月4日星期三今日收工经过青衣城顺便食晚饭,好耐无食过刺身同寿司,所以上左去元气食,17:45上到去已经Full左,原来今日系会员感谢日有八折(每月第一个星期三(1月及7月则为第二个星期三)),等左十分钟左右就入得,用QR CODE点左三文鱼刺身、赤海虾刺身、油甘鱼寿司等同一啲热食、炸物,第一样黎到系油甘鱼寿司,睇落好靓仔,几好味,跟住到三文鱼腩寿司,正常味道,然后啲炸物热食都黎埋,都好味道炸物够外脆内软。食完跟住一路等,三文鱼终于出现,其中一碟黎到一望落去都觉得唔系好新鲜(闻过无变味),外表湿润有轻微出水,脂肪条纹好容易断开,夹起身食果时件三文鱼系空中解体,劲,而且肉质无乜咬口,另一碟就无咁严重,正常少少。可能今日生意好,外卖系咁出,都无停过,连我钟意食既赤海虾刺身都漏左单,落单半个钟都未见影,问左楼面帮我跟,无耐就拎左过黎,无坐火车🚄,又系一望落去同三文鱼差唔多,都有同样问题,但闻过又系无变味,算数照食,咬落又系无乜口感,有一只虾尾位置条肠仲未去得干净,好唔掂。今日整体觉得热食唔错,但三文鱼同赤海虾刺身完全唔得❌,同以前比差好远,10分满分得2分,返到屋企个肚仲有啲唔舒
今日整体觉得热食唔错,但三文鱼同赤海虾刺身完全唔得❌,同以前比差好远,10分满分得2分,返到屋企个肚仲有啲唔舒服。