2014-08-21
一直好想试Awfully Chocolate既出品但佢系外卖,识既亲友好多都系唔太中意拎住企住食另外系唔知价钱,佢个名牌仔得个名,觉得会好贵咁……种种原因下,迟迟都未试过/__>今次得自己一个人,食完午餐想揾甜既野黎过下口瘾好啦自己一个就试下新野啦:^)无惧中伏!一入舖头,店员已经好热情咁向我推荐唔同出品仲要好了如指掌咁,感觉系做左唔少功课,同埋几用心服务既(Y)Salted Butterscotch Brownie $38呢个Brownie比平时见到既更大份,而且系好足料咁面头一层浅啡色既系Salted Butterscotch,其实系类似海盐焦糖咁不过Butterscotch系用黄糖制作既,制作温度比焦糖低d,质感偏软加左盐真心冇咁腻,多左味道层次之余更突出甜味正如食生果,如西瓜、芒果,会加少少盐黎提升清甜香味Brownie部分系湿软版本,并唔系干身似磅蛋糕果只做法拮入去个感觉带点硬实,朱古力味道格外香浓,充满醇香果然awful!整体黎讲我觉得唔会太甜腻,系有d creamy有d油但佢有盐黎解下腻,特别得黎又是一个噱头:^0
但佢系外卖,识既亲友好多都系唔太中意拎住企住食
另外系唔知价钱,佢个名牌仔得个名,觉得会好贵咁
……
种种原因下,迟迟都未试过/__>
今次得自己一个人,食完午餐想揾甜既野黎过下口瘾
好啦自己一个就试下新野啦:^)无惧中伏!
一入舖头,店员已经好热情咁向我推荐唔同出品
呢个Brownie比平时见到既更大份,而且系好足料咁
加左盐真心冇咁腻,多左味道层次之余更突出甜味
正如食生果,如西瓜、芒果,会加少少盐黎提升清甜香味
Brownie部分系湿软版本,并唔系干身似磅蛋糕果只做法
整体黎讲我觉得唔会太甜腻,系有d creamy有d油
但佢有盐黎解下腻,特别得黎又是一个噱头:^0