2021-06-23 66 浏览
今日同朋友黎到位于旺角登打士广场嘅一间靓靓楼上cafe食个tea 餐厅布置嘅style劲舒服 湖蓝色背景 大大块玻璃窗 客人可以同朋友一路食野倾计 一路望下窗外面嘅风景 劲chill由于我同朋友都好细食,所以净系叫左一个芝士肉酱自家制薯蓉,一件芝士火蹆飞碟,一件苹果芝士蛋糕,同水蜜桃果粒茶。芝士自家制肉酱焗薯($38)摆盘靓又劲大份嘅焗薯,表面系一粒粒突起嘅薯蓉,仲要焗到金黄色🤤😆自家制肉酱仲要唔会净系得酱汁,薯蓉够滑味道又唔错。芝士火腿飞碟($35)飞碟芝士一定要够多,多到做到拉丝先得🤤面包仲要整到金黄色 劲靓。😍苹果芝士蛋糕($48)芝士蛋糕上面劲多饼碎,卜卜脆😍中层嘅芝士味浓郁又软身,中间仲有脆卜卜嘅苹果粒,好有咬口。水蜜桃果粒茶($65)由水蜜桃、苹果、菠萝、洋甘菊等泡成嘅茶,甜中带酸,配合蛋糕一齐食,味道好夹,又有茶嘅温暖又有蛋糕嘅冰冻。

芝士自家制肉酱焗薯($38)

芝士火腿飞碟($35)

苹果芝士蛋糕($48)

水蜜桃果粒茶($65)