2019-07-17 592 浏览
讲到希云街嘅甜品舖,通常谂到嘅都系食冰/食雪糕𠮶两间🤪原来行入啲呢间I Love You Dessert Bar都好鬼正!今次已经系我第二次嚟喇😆唔讲唔知,原来I Love You Dessert Bar已经连续两年获得米芝莲指南推介,我本身仲以为佢个米芝莲公仔系爱嚟装饰😂呢度主打梳乎厘pancake、pancake拿破仑、窝夫,样样都做得十分出色😆魔鬼梳乎厘班戟 配 香浓朱古力雪糕($72)枫糖浆爆谷、脆朱古力蛋糕梳乎厘班戟即叫即整,要等20分钟左右。做到wiggle wiggle效果,非常松软,超强空气感😍班戟蛋味重,可惜呢一款嘅话,蛋味就会被啲好浓嘅朱古力酱盖过咗喇~配上枫糖浆爆谷同脆朱古力蛋糕,层次丰富,加添口感🤪拿破仑士多啤梨吉士班戟($58)平时见嘅拿破仑蛋糕都系层层酥皮,呢个拿破仑班戟十分特别,上下圆形酥皮,中间一层薄班戟,层与层之间夹住吉士同士多啤梨,卖相吸引,整得用心!虽然切嘅时候有啲lea hea,但勉强都可以三层一啖食晒🤪酥皮脆,薄班戟软,滑溜嘅吉士,再加上新鲜嘅士多啤梨,口感同味道都一流呀😍呢到嘅甜品其实比较饱肚,但系最低消费系每人一个产品,所以如果觉得食唔晒嘅
讲到希云街嘅甜品舖,通常谂到嘅都系食冰/食雪糕𠮶两间🤪

魔鬼梳乎厘班戟 配 香浓朱古力雪糕
魔鬼梳乎厘班戟 配 香浓朱古力雪糕($72)
枫糖浆爆谷、脆朱古力蛋糕
梳乎厘班戟即叫即整,要等20分钟左右。
做到wiggle wiggle效果,非常松软,超强空气感😍
配上枫糖浆爆谷同脆朱古力蛋糕,层次丰富,加添口感🤪
拿破仑士多啤梨吉士班戟
拿破仑士多啤梨吉士班戟($58)
虽然切嘅时候有啲lea hea,但勉强都可以三层一啖食晒🤪

呢到嘅甜品其实比较饱肚,但系最低消费系每人一个产品,所以如果觉得食唔晒嘅话可以叫下饮品,睇落都相当吸引架!

Menu:
魔鬼梳乎厘班戟 配 香浓朱古力雪糕