2017-11-18
本来同朋友的定期聚会都限于铜锣湾,通常会系街铺或楼上铺觅食,贪可以坐得耐。今次我睇完食评,揾到呢间大商场入面既kikusan似乎可以一试!果然无令我失望二人叫左4样野食,每人一杯梳打饮品(可拣non alcoholic or alcoholic, alcoholic 贵10鸡),都非常满足!鸡饭无想像中大,但两个女仔share绝对无问题:肉碎既份量相当多,少少辣,香葱唔会太辛,连我平时唔多食葱既都捞埋一齐食左,会香d至爱蛋蛋当然一如既往无得弹~豚肉系一大旧五花腩,淋得黎唔会太油,我地用筷子都轻松分到两份;配菜如茄子/苦瓜/椰菜都吸左咖哩香味,唯独觉得咖哩无想像中浓,较稀身,系供人可以「饮用」既咖哩。招牌菜kikusan卷当然不可错过!是日无晒海胆,但waiter话会俾多d鱼子同拖罗balance番;卖相有别于一般既卷物,同观塘一间出名食fusion卷物既样有异曲同工之妙~鱼子好多好鲜,望落都系8旧左右但食极都食唔晒咁烧鸡翼!一客有四只都几抵,严选鸡翼既size平均得黎又同一方向xD卖相都好靓~鸡翼茶左蜜糖烧,略嫌偏甜,比较粘口,但胜在肉质实净,用来佐酒系唔错架!整体而言环境唔错,虽然我
整体而言环境唔错,虽然我地去到得吧台坐但都好干净好阔,服务都好好,果然系大集团旗下出品~
可以再黎!