2014-08-09
好耐冇上openrice写食评,今日忍唔住再写系因为有d恨铁不成钢,想佢生意可以好d,可以在天后区生存耐d,咁我可以唔驶饮贵茶.金御在天后区可说是好抵食的酒楼,食物好ok,价钱相宜,地点方便,地方又大,但生意唔知点解硬是差强人意,我次次去,无论早午晚,都唔驶等位,即入. 我作为食客就梗系好开心唔驶等啦,但总怕有一天佢唔觉意执鬼左就弊.我星期日同家人去饮茶,5个人食到食唔落,计埋茶钱先二百零蚊. 记得的有以下食物-点心拼盘: 烧卖金黄味道好,虾饺皮薄多汁,素饺材料足,素菜饱正常啦,仲有一样唔记得系咩猪骨菜干粥: 料多粥绵灼菜: 唔油腻,够大碟炸菜鸡肉肠粉: 软滑凤爪排骨饭: 正常好味叉烧饱: 热辣辣甜薄礃: 唔系度度有得食,外皮软绵,甜度适中另有一平日八点几饮早茶,三个人至$78,抵过去大家乐食早餐. 难得系食物好食嘛.不过不得不弹的是,酒楼地毯好似好耐冇洗,我成日想问究竟佢地几耐至吸一次尘,洗一次地毯呢? 就算我贪平,已经只眼开只眼闭,唔在乎好多其他嘢,都会觉得咁简单的地方清洁唔难做啫,点解唔做呢? 真系恨铁不成钢架.仲有就系员工服务,对住d客好ok架,但私底下佢地会嘈交,仲好大声,d
猪骨菜干粥: 料多粥绵
灼菜: 唔油腻,够大碟
炸菜鸡肉肠粉: 软滑
凤爪排骨饭: 正常好味
叉烧饱: 热辣辣
甜薄礃: 唔系度度有得食,外皮软绵,甜度适中
仲有就系员工服务,对住d客好ok架,但私底下佢地会嘈交,仲好大声,d客听到唔好嘛.
总而言之,希望酒楼可以改善下,生意长做长有,咁我唔驶少个选择就好了.