见到DINNING CITY出左鹰巢既LUNCH SET TASTING MENU, 于是就BOOK左, 不过睇睇下觉得好似好多人都话呢度唔错,于是就唔订DINNING CITY转投OPENRICE既15% BEA CARD啦, 心想, 可以自己选择。一来就第一时间叫左一份「叉烧」, 见到佢地好似好自豪佢地个叉烧咁, 一定要试啦。之后就再点左几个点心 「黑松露素菜饺」、「蟹粉小笼包」、「金巢香酥带子芋角」 同 「豉油皇煎肠粉」。再叫左个主食 「砂锅干炒牛河」。一路食都无咩大问题, 点心都系正正常常, 唔可以话哗一声, 不过都算OK, 而且个「豉油皇煎肠粉」因为系砂锅上重几香口添。食哂主食同点心后, 一直期待的叉烧一直无来, 咁岩D WAITRESS 姐姐走来同我讲LAST ORDER 问我有无野要加, 我就同佢追下个叉烧未来啦, 佢都好快返来同我话再等多5分钟. OK等, 唔通系即整咁好?来到上台, 第一时间见到个样都唔系好对路, 点解一D㶶边都无既? 算啦, 咁就夹左一旧放入口, EEEEE, 点解系旧肉之间, 有一堆好似未熟的粉状物系度既? 搅唔掂, 2XX一个叉烧, 唔系咁既QU

再叫左个主食 「砂锅干炒牛河」。

来到上台, 第一时间见到个样都唔系好对路, 点解一D㶶边都无既? 算啦, 咁就夹左一旧放入口, EEEEE, 点解系旧肉之间, 有一堆好似未熟的粉状物系度既? 搅唔掂, 2XX一个叉烧, 唔系咁既QUALITY呀? 即刻叫左个经理来投诉下, 佢重话果堆野系肥肉, 大佬呀, 粉状既肥肉㖞, 你唔好玩啦....

本来佢话同我换, 点知最后抂住本MENU来叫我不如叫另外一D野 (即系唔整过比我啦) 咁我比机会你平反你又唔制, 唯有取消走人......
黑松露素菜饺
砂锅干炒牛河