2018-11-11 217 浏览
元朗呢排真系开左好多食车仔面既舖头,今次呢间玩D Fusion 野 “车仔面X泰国风”既汤底,听落去系好有特色,但食落去又另一件事,觉得唔中又唔泰,好似怪怪地😂😂😂价钱都唔算平民38蚊3𩠌,但无野饮,想要有野饮就可以啊Set67蚊有3𩠌+小食(大)+野饮(特饮加$6)+菜,所以我地叫左一个38蚊3𩠌面同一个67蚊Set+特饮,整体份量都唔错讲左3𩠌面先叫左猪肠、猪红同鸡翼+冬荫公汤底+河粉猪肠同鸡翼都好入味卤既时间岩岩好,唔会过咸,个个猪红都系爽口,唔会有腥味,不过个个冬荫公汤底就好唔得❌❌,唔算系好正宗,( 平时喺泰国食肆食卖嘅冬阴功都会酸酸地辣辣地咁好醒胃),但系呢间嘢完全唔系甘,完全食唔到酸味,净系食到辣味,虽然叫咗小辣,但系都有三x米线嘅中辣,仲要系死辣𠮶种,辣到食唔到😂😂咁67蚊套餐𠮶碗, 我哋就叫咗牛柏叶,金钱肚 同埋牛筋+泰国鳄鱼汤底 同样都系食河粉佢𠮶个牛柏叶同金钱肚都好爽, 唔会咬极都咬唔开硬到食唔到, 而牛筋就好淋, 不过我同样地系衰喺个汤底度, 个汤睇饮落去❌畀人一个 润喉嘅感觉,而系好多味精配搭成嘅一个汤咁, 好笠口同好味精上述两方面个汤底都做得逊色少少, 但总

讲左3𩠌面先叫左猪肠、猪红同鸡翼+冬荫公汤底+河粉

上述两方面个汤底都做得逊色少少, 但总括嚟讲d𩠌系唔错嘅

讲埋个set跟嘅菜同埋个小食先

我哋个菜嗌咗唐生菜加腐乳汁, 腐乳味系好香,但个汁好咸咸到食都食唔到,好似含住一啖豉油食一条菜咁

至于个酸辣凤爪完全食唔到酸同辣嘅味,而且碟嘢摸落去暖暖哋做唔到冰冻嘅效果

总括嚟讲呢间嘢嘅调味方面同汤底真系有少少失准, 如果佢改善埋呢一样嘢我相信佢会好, 因为一本靓嘅车仔面最紧要系个汤底

2018-11-07