2023-07-13 525 浏览
话晒都系铜锣湾时代广场属中档路线嘅日本餐厅,网上睇食评同相都叫吸引先嚟试下。 点G,唉。。。本身畀佢个《迷你丼饭御膳$268加一》吸引。16款丼饭入面自选两款。作为海胆控既我,谂都唔使谂 直冲《海胆三文鱼饭》加多个《穴子tempura良饭》。 lunch set 附送乌冬或荞麦面 、沙律、前菜、甜品。海胆三文鱼饭 先上。一望到,图文不符既喂! pat海胆水the the,一pat嘢咁。 连你都照骗! 食落就冇咩嘢嘅,三文鱼都系普通三文鱼咁啰。食完碗饭食埋个乌冬 ,第二个丼先到。差啲唔记得咗自己叫咗两个。炸咗咁耐,啲天妇罗未夹都见到冧晒油。一夹,哗,直情馅皮分离,成条秋葵金蝉脱壳。 虽然嚿穴子系几好食,但呢个午市价钱,我要嘅天妇罗绝对唔应该系咁嘅水准。食完到埋单,吹咗起码十分钟水,准备起身走个甜品先上。系一旧绿茶粉蕨饼,冇咩特别,一啖啪完,相都冇影就走了。