2015-05-20
女朋友系 网上 见到 美食介绍 一心见到2015 2月新开复刻 好。。一于去试下 反正今日去开果头。。一去到 见到似曾相识既样子 原来系旧king1 既位置 。 咁有个女服务员出黎介绍下有下午茶 都几有礼貌 下午茶得6款 价钱$36 包茶 。反正都黎到 试下啦。唔洗等。 一入到去带位坐低 个位几得意 可以打开入去。但好逼 肥少少都唔洗坐到入去。再望下周围 。无人。环境不如介绍 真的只有相片的几件摆设 没什么惊喜。。感觉装修好差。。低成本。。不像冰室怀旧 而是残旧。。好。。先别说环境 看下餐牌。。因为没很饿 只系点左个虾多士同鸡脾餐两个人食 。。叫左杯巨峰同百香果。巨峰黎左 无味 纸包果只都好饮过佢 百香果都差唔多 咁上紧。好。等左成15分钟 (无人都要15分钟)算。 卖相中等啦 。先食虾多士。唔算差 。再黎鸡脾薯角(有栗米旁) 不过不失啦 但栗米系冻 唔好食 。。重点来 好 咁食完 想要多张餐巾抹嘴 问左第二个女服务生 (阿婶) 好声好气 唔该可唔可以比张餐纸我。佢竟然答 餐纸比左你 无架喇 。 我果刻真系呆左。。食左咁多年 无餐巾供应要比钱买一包我听过 但同我讲餐纸系有限真系第
重点来 好 咁食完 想要多张餐巾抹嘴 问左第二个女服务生 (阿婶) 好声好气 唔该可唔可以比张餐纸我。佢竟然答 餐纸比左你 无架喇 。 我果刻真系呆左。。食左咁多年 无餐巾供应要比钱买一包我听过 但同我讲餐纸系有限真系第一次 而且纸质咁差 咁你不如开头果两张都唔好比我啦 阿婶。 好唔紧要 我嘴可以唔抹 但我有权唔再黎食。 依个简直系帮公司倒米既杰出员工。
好 算 我忍你。。我埋单走人