2021-09-26 1103 浏览
✈️ 旅行同工作关去过几次比利时,每次都一定会食当地最出名既Mussels同waffle! 而家无得出走,总会有D挂住。小妹推荐大家去Frites,一次过满足晒你两个愿望!由于空间够阔落,所以坐得好舒服。暗暗既灯光,配合彩绘玻璃窗,令到成个环境好有格调。餐厅每日都有唔同既promotion,大家可以因厅喜好楝日子黎食。Ribtacular Thursday酱烧猪肋骨#Ribs 好入味,酸酸甜甜既BBQ酱,再加上一大堆我爱既#薯条, 份量又够,每人都食到4/5旧,,岩晒几个女仔share!🥩 Classic Steak Frites 必点一定系楝Medium Rare美国黑安格斯西冷,煎得刚好,好松嫩,size又唔会好厚,唔会觉得好heavy。House Mussels 招牌忌廉#青口青口本身新鲜之外,最重要就系个汁。呢度个汁做得好唔错,用黎点sourdough之外,我会当忌廉汤咁一羹羹饮!提提大家逢星期一mussels放题任食!比利时窝夫一黎到已经哗左声,个cream做得好实净,入面包住朱古力雪糕,成个生日蛋糕咁!我觉得个waffle 可以再外脆内软d😳由于我地都几刷得,清晒以上所有野,

Ribtacular Thursday
酱烧猪肋骨

🥩 Classic Steak Frites

House Mussels
招牌忌廉#青口

比利时窝夫

由于我地都几刷得,清晒以上所有野,Thanks!整体系一间好岩同知己谈天同庆祝生日既餐厅!