2021-09-19 1716 浏览
今日去到荃湾工厂区,第一次黎,打算食完中午饭再见客,选择不多求其入咗去一间装潢感觉还可以的餐厅。 又一间餐厅其实好耐之前,就有朋友介绍我去尖沙咀的分店食,个时试过啲出品的确系唔错,今日误打误撞入番黎,就想试番当年朋友推荐的野鸡捞出前一丁。 老实讲,当年的味道系唔错的。起码我在第二度未食过呢个味。 但系今次再试嘅时候一放上枱,我已经心知不妙。 一望落去,多咗一啲唔知点解会喺度出现嘅鱼肉烧卖,而面底望落去感觉好淋。面上面有啲炸鸡 、木鱼碎、青瓜丝同沙律酱 ,感觉同我当年食嘅完全唔一样,或者可能佢哋唔系同一款菜啦。 一如我所料,面底食落去好淋,而炸鸡好厚粉。老实讲都几失望,冇谂过有机会再嚟食返竟然系咁嘅味道。 喺附近冇乜餐厅选择嘅底下 ,下次我依然会返嚟,但系应该就唔会再叫呢款𩠌,会选择叫下其他嘢。 睇下系我唔识叫嘢,还是系佢啲出品真系差咗。

野鸡捞出前一丁