2022-04-13
临收工喺上环见客,同事话而家有智能顺丰柜拎食物!咁新奇梗系要去order下!原来叫外卖都有智能自取柜!喺于上环嘅Freshlane,入面进驻左20间左右嘅餐厅,外卖app 落单,餐厅就会煮好然后放入智能柜!取餐过程快捷又方便,真系好高智能!众多餐厅中我拣左有酸菜鱼食嘅陈家菜! 🌶️🐟酸菜鱼🍲一拎外卖已女经闻倒超香嘅酸菜味!先饮一啖汤,酸酸辣辣清爽而唔油腻!酸度同辣度都刚好刺激味蕾唔会太over!主角鱼肉-啖啖鱼肉肥美嫩滑仲冇骨,滑到可以唔驶咬咁济,而且索哂汤嘅香浓酸辣味,超入味!配料有特多酸菜同豆芽等蔬菜🥬好丰富!🍢卤水拼盘阵容顶盛嘅卤水拼盘,包括有金钱肚、牛𦟌、牛肠、鸡肾、卤水腩肉等。卤水味道香浓食落唔太油腻,样样都好食,我自己最钟意金钱肚够柔软,同埋牛𦟌入味又淋身!送饭一流!
🌶️🐟酸菜鱼🍲
🍢卤水拼盘