2018-01-25
师傅好好人 会细心解释食材点处理 、每道菜既特别之处 同埋食法,睇得出师傅对食物既要求同埋用心。木鱼配菜、鱼肝菜入面有d黄芥末,呢个系师傅即日创作既一道菜式;酸梅汁配鱼肝真系好夹 好开胃 䲝鱼刺身片 好新鲜 弹牙 烟韧同埋好甜 加少少柠檬汁更好味刺身拼盘 好丰富 同埋吸引,其中比较深刻系鳕鱼、拖罗同埋墨鱼海胆卷全部都好新鲜而且师傅嘅刀工几好。鳕鱼用火枪烧过 好香中拖罗 比其他地方食个d更加厚 好甜 入口即融鱿鱼海胆卷超级特别,鱿鱼同海胆中间既紫苏叶令呢道菜增加咗层次,有画龙点睛既作用,另外鱿鱼好爽口、海胆好甜鳕鱼 左口鱼寿司鳕鱼同左口鱼都好鲜甜,最钟意食有油脂嘅寿司咪油嘅香味真系好正冰菜 配番茄 超正冰菜好爽番茄好甜 超多汁 平时唔多钟意食番茄的我都爱上了师傅特制一夜烧 一夜烧好花时间处理,系师傅最近先开始重新开始制作既菜式,睇外表以为d鱼肉会好干,但系食落先知原来系好甜 好嫩,师傅话每个客食完都赞不绝口烧鸡鸡肉好嫩 师傅烧到8-9成熟,另外鸡皮加咗海盐落去烧 有d脆 夹埋好香口,一定要配埋沙律酱一齐食荞麦面 望落简单,但系好考功夫,面质好弹牙,汤好好饮!柚子柠檬handmade ch
木鱼配菜、鱼肝
番茄好甜 超多汁 平时唔多钟意食番茄的我都爱上了
师傅特制一夜烧
烧鸡
荞麦面
望落简单,但系好考功夫,面质好弹牙,汤好好饮!
柚子柠檬handmade cheesecake
最后呢个柚子柠檬芝士蛋糕为呢餐饭画上完美句号,超钟意呢个芝士蛋糕,好清新,唔会太甜同埋一d都唔漏!