平时好少入大角咀,今次夜晚入黎有野做,发现原来大角咀都有好多好野食‼️而今次就试下饮下夜茶😃佢仲要开到23:00,啱晒食宵夜🤤 首先餐厅环境以为会好细得几张枱,但原来空间感都好大,都有十几廿张枱👍环境唔会好似酒楼咁嘈,倾计都唔错茶位同酒楼差不多,$6/位 ❤︎蒜味虾春卷 | $30 | 推荐‼️春卷热辣辣炸起,外皮劲脆👍就算摆左一阵都仲系暖👍馅料好香蒜味,虾都唔少,好爽👍推荐黎必点👍 ♡︎虾饺皇 | $36/4件虾饺又系冇得输👍好味过酒楼😂外皮晶莹剔透,烟靭弹牙,内馅啲虾大大只,爽脆👍 ❥︎黑松露烧卖 | $32/4件将传统嘅酒楼烧卖mix埋创新黑松露食法,大大粒,猪肉馅mix埋又系爽爽嘅虾🦐😂,猪肉嘅香mix埋黑松露嘅香味👍口感丰富又弹牙 ❣︎多汤小笼包 | $28/3件小笼包馅料丰富,啲汤蒸完有只漏左出黎😂唯一我唔钟意系有姜系入面😂 ❤︎金箔流沙包 | $28/3件包皮好香好软熟,一撕开啲流沙馅即刻流晒出黎😆🤤流沙馅唔会太甜👍推荐👍 ♡︎花胶海皇灌汤饺 | $34而家真系唔太多细嘅茶楼有灌汤饺食,仲有块厚厚嘅花胶,即刻矜贵左😂但价钱亦都合理😆汤亦都好甜👍 ❣︎大良双皮奶 | $24好少见茶楼会有双皮

环境唔会好似酒楼咁嘈,倾计都唔错
茶位同酒楼差不多,$6/位

❤︎蒜味虾春卷 | $30 | 推荐‼️

春卷热辣辣炸起,外皮劲脆👍就算摆左一阵都仲系暖👍
馅料好香蒜味,虾都唔少,好爽👍推荐黎必点👍

♡︎虾饺皇 | $36/4件

❥︎黑松露烧卖 | $32/4件

❣︎多汤小笼包 | $28/3件

❤︎金箔流沙包 | $28/3件

♡︎花胶海皇灌汤饺 | $34

❣︎大良双皮奶 | $24
好少见茶楼会有双皮奶食😆佢系得冻嘅,食落好香奶味同埋都算几滑

总结:如果比起一般酒楼我会更加钟意黎呢啲茶楼小店,因为睇得出师傅好有心机❤️有诚意做嘅手工点心店,佢所有有虾🦐嘅点心我都好满意👍😆啲虾真系爽滑弹牙😂仲有价钱又唔贵,偏向做街坊生意😆👍我地两个人叫咁多点心都系$200多少少😆

佢除左点心外,笼仔蒸饭都系佢地嘅招牌,等我下次再黎会试下