2011-07-08
寻晚专登去食这间诚意小店。两人点了鱼骨腩粥($35),油炸鬼($8),香煎什鱼($88),璋鱼蒸肉饼($78)。其实食物好食,尤其系碗粥,但可惜太贵了。太贵意思是不值,那油炸鬼,基本上晚上叫亦不会期望脆,但好似食紧一团粉咁,仲有,收$8,只得7旧,每旧手指一节咁长,夹埋唔够出面半条。问阿姐,一碟系咁多喇,佢仲好似著数咗您咁,”系呀,$8嘛”。哗,油炸鬼都成蚊几一旧仔,仲要唔好食,唉。跟住香煎什鱼,$88得4条,每条得5吋度,连头㖞,其中两条似”慈”鱼,街市应该买十蚊兜有6条个只。再讲,煎唔脆之余,出到嚟系冻嘅,所以好韧,好失望,难为呢个仲系个阿姐一坐低就推介。其他冇叫菜式,例如虾仁炒蛋要$88,普通炒个牛肉又要$78,已经唔想试。其实老板应该掉转角色谂下,如果用$88只换到4条鱼毛,$8只换到7旧过气油炸鬼,您下次仲会唔会帮衬?最后,两个人食咗$210,觉得好唔抵,唔系个钱面值上,系所换嚟嘅嘢唔值。只可讲句,有诚意都冇用,知租贵,但又唔识拉上补下,生意又点会好,好似西隧咁啰,唔好生意,就继续加价,就愈嚟愈少人用。