2020-03-11
好耐冇出过街食饭,结果我哋都系去咗荃湾食。一去荃湾,唔使谂就去咗食一间我认为冇咁肥嘅上海面啦( ´▽` )ノ每次食呢间上海面,我都会拣北京水饺,佢份量好足,就好多粒🥟(五粒)。我个friend就叫咗凤爪云吞面(佢有四粒),咁我哋咪可以交换啰。北京水饺配柠檬茶$46,凤爪云吞面配柠檬茶冻饮都系$50。其实真系抵到烂。我个friend话可能因为呢间系佢哋自己铺,所以先可以做到咁平咁益街坊㖞👍🏻听我朋友讲话佢哋之前系冇炒粉面饭食嘅,而家可能因为竞争大左,所以加多左选择。我哋都试过一次食炒粉面,但食完觉得好多味精,之后我哋都系食番佢嘅上海面好了。佢哋个饺子里面有好多韭菜,应该系佢哋自己包,好新鲜,所以我每次都叫。而我个朋友就话佢嘅凤爪好入味,炆得好冧。如果问我有冇下一次,我可以好肯定咁讲俾你听我会继续帮衬。
而我个朋友就话佢嘅凤爪好入味,炆得好冧。
如果问我有冇下一次,我可以好肯定咁讲俾你听我会继续帮衬。