一直都bookmark咗长沙湾呢间洋食商店好耐⭐️餐厅行怀旧日本风 以唔少八九十年代日本潮流玩物为主题🎏例如旧式贩卖机, 玩具, 波子汽水, 霓虹灯牌等等🎐一入店舖 已经有好似穿越时代嘅感觉⏲️而食物主要系和洋fusion菜🍴我同朋友就点咗二人套餐 包含小食 主菜 同饮品👭🍴招牌炊饭餐 $494✨️鸡皮饺子先来一道香口嘅小食😋鸡皮饺子炸至金黄色 咬落超级香脆💥鸡皮完完全全锁实咗饺子馅嘅肉汁🥟一咬开 丰富嘅肉汁就爆发于口中🧨而且鸡皮饺子完全唔会有油益味 食落香口而无肥腻感😛✨️明太子玉子烧有惊艳到我嘅玉子烧😆店员会亲自到客人面前灼烧表面的明太子酱 并烧至焦香🔥然后倒上满满的蟹籽粒🦀一切开玉子烧 质感超级绵密🐣而且几乎睇唔到一层层嘅layer 绵密到好似鸡蛋糕一样🎂食落有浓郁嘅蛋香味 加上满满的明太子酱 真的超满足呢🥰✨️串烧拼盘串烧拼盘包含鸡翼, 大虾, 猪五花, 菠萝, 秋葵同冬菇🍢串烧的水准都是平均的高😉尤其是鸡翼 猪五花 同菠萝😆鸡翼外脆而肉质鲜嫩 刚刚好熟透🐤而猪五花烧到逼出油脂 层次分明🐽个人喜好系每次食串烧都要点烧菠萝 而今次都无令我失望😊烤过嘅菠萝鲜甜香口 超级美味呢🍍✨️迷你三黄鸡香

🍴招牌炊饭餐 $494
✨️鸡皮饺子
鸡皮饺子

✨️明太子玉子烧

✨️串烧拼盘

✨️迷你三黄鸡香葱炊饭
三黄鸡炊饭系餐厅其中一个招牌菜💫半只三黄鸡铺在炊饭上 份量十足 睇到都令人流晒口水🤤而三黄鸡食落系好嫩口而超多肉汁🐣炊饭吸收了三黄鸡的油香 十分香口惹味😉二个人食呢个饭真系饱足感max🤰
迷你三黄鸡香葱炊饭

✨️雪糕梳打|Ramune 波子汽水
我同朋友都点咗雪糕梳打🥤一款就拣咗波子汽水😋清凉爽口的波子汽水配云呢拿雪糕 真的是最佳配搭🍦满满都是童年的味道呢👧

✨️雪糕梳打|提子汽水
另一杯拣咗提子汽水🍇带微酸清香嘅味道 别有番风味😊个人还是喜欢波子汽水的味道多一点😉

难得地揾到一间高质嘅小店餐厅😆别致嘅怀旧日系装修已经吸引到唔少人慕名嚟打卡📸而食物方面系更加惊艳到我 每款食物都好用心制作 相当有水准🍴而且店员同老板都好和蔼可亲 服务热情殷勤💁‍♀️整体用餐体验好满足完整呢😁
2023-12-15
鸡皮饺子