2019-11-26 559 浏览
话说今日去铜锣湾巡行,我个肥仔sales今个月条数都几好,所以就当奖励一下佢,但系佢系依间新开日式天妇罗丼食好野🍤不过我哋由铜锣湾行过去就有啲远,所以前前后后加埋等位时间食咗成两个钟头lunch,今次我大头教坏细路😅行到去门口,估唔到下午茶时间都仲有成五、六个人排队,所以同肥仔sales排咗15分钟左右就可以入座,坐低女店员递上有两粒黑豆既杯比我哋,当然系有桥妙啦,去相😂新开张,门面装修得几靓🥰黑豆原来好多功效,补肝保肾、明目润喉、去除湿热、清肝化痰,所以食天妇罗就好适合饮依个黑豆茶🍵我都算系咁,请肥仔同事食饭,请佢食过最贵嘅,见到饭面啲𩠌就知道大堆头,有穴子、海老、最大块嘅系小柱鱿鱼天妇罗饼,最精粹就系𠮶只炸蛋🥚!店员教我地食到一半将只蛋整烂捞埋啲饭一齐食,系最美味🤩我自己就食个平少少嘅,其实主要唔系价钱问题,系我食得冇佢咁多,我依个饭都有鱚鱼、海老、小柱鱿鱼天妇罗饼,其实我觉得最好食系天妇罗紫菜,食到一半将啲蛋汁捞饭真系不得了!🥰总括来讲,可以话比大家知,如果怕食炸嘢觉得好油腻,真系一啲都唔需要担心,佢神奇嘅地方,就系唔同一般煎炸食物,因为我食咗炸嘢会喉咙唔舒服成日,食佢依间天妇罗

新开张,门面装修得几靓🥰

江户前天丼

上天丼

总括来讲,可以话比大家知,如果怕食炸嘢觉得好油腻,真系一啲都唔需要担心,佢神奇嘅地方,就系唔同一般煎炸食物,因为我食咗炸嘢会喉咙唔舒服成日,食佢依间天妇罗就完全冇呢个问题,非常掂👍🏻👍🏻
2019-11-20
江户前天丼