2023-12-11 38 浏览
男友起疫情期间, 为咗方便买咗车车代步呢几年成日都撩我去camping, 但是我系一个怕蚊虫嘅人, 同埋家有老犬, 所以从未实行过!其实市区都可以"伪camping"! 仲要地方干净, 比佢一尝camping嘅欲望啦地点起观塘超近我地, 老人家去得远都累我地拣门口位置, 男友又可以望住车车因为呢只老野孤独惯, 见到人狗都会闹一餐, 所以呢张台就啱哂佢其实餐厅最入嘅室外位置都有几张宠物共享嘅台, 当然最好预约咗先啦我地系星期日中午嚟, 唔算人多同车多, 虽然对住马路, 但都唔觉系食紧尘, 坐得好舒服添姐姐仲好好人, 本想比张凳同埋宠物尿垫我地, 不过老野坐返自己车车唔比佢搞事好了叫咗几样野扮去camping先, 饮品紧系唔少得:好双乳的莓莓 & iced latte其实系蓝莓+士多啤梨沙冰, 劲解渴, 面头2粒系士多啤梨干, 包保唔会酸到开眼烟鸭肉忌廉芝士杂菜沙律配柚子醋有肉有菜, 好平衡健康, 酸味味的柚子醋好开胃,又唔会过酸大大粒忌廉芝士好满足, 无羊奶芝士咁酥两日一夜豪华豚肉食男友一定要食肉, 所以点咗呢份大件夹抵食嘅豪华豚卖相唔错, 仲有炒薯角, 烟肉粟米芯卷和烤蕃茄on sid
男友起疫情期间, 为咗方便买咗车车代步

地点起观塘超近我地, 老人家去得远都累
我地拣门口位置, 男友又可以望住车车

叫咗几样野扮去camping先, 饮品紧系唔少得:
好双乳的莓莓 & iced latte
好双乳的莓莓

烟鸭肉忌廉芝士杂菜沙律配柚子醋
有肉有菜, 好平衡健康, 酸味味的柚子醋好开胃,又唔会过酸
大大粒忌廉芝士好满足, 无羊奶芝士咁酥
茔鸭肉忌廉芝士杂菜沙律配柚子醋

两日一夜豪华豚

肉食男友一定要食肉, 所以点咗呢份大件夹抵食嘅豪华豚
卖相唔错, 仲有炒薯角, 烟肉粟米芯卷和烤蕃茄on side, 真系劲大份呀!
两日一夜豪华豚

猪扒好大份, 肉稔, 本身都有点调味
两日一夜豪华豚

但佢附上嘅酱汁带少少辣, 都好惹味喔
无论配肉或菜都好好食!!

因为食肉男食咗大部份肉, 我仲未够喉, 就食返d女士最爱嘅甜品
阿华田脆脆奶盖瀑布蛋榚

其实瀑布甜品我都系第一次食咋, 自己将胶片褪开, 见住d阿华田流落嚟, 好有视觉效果, 打卡又一流
阿华田味重, 可惜蛋榚太多cream同埋可以减甜一点
阿华田脆脆奶盖瀑布蛋糕

老人家虽然样呆, 但有餐厅可以人宠共享, 主人同奴才都非常开心
真心: 虽然是室外, 但觉得地方都好干净
呢度仲有独立洗手间, 真系好过野外camping ar
而室内环保都非常有feel
成架露营车变凑成独立房间咁, 开party又唔怕嘈住其他客人, 好正!
2023-12-10
好双乳的莓莓